Günümüzde, uçucu yağlar, tırnak mantarını önemli düzeyde iyileştirmek için en etkili yöntemlerden biri haline gelmiştir. Uçucu yağlar, organizmaların büyümesi ile savaşırlar. Aynı zamanda, bu yağlar cildinizin her koşulda sağlıklı kalmasını destekler.

Mantarlar; ayak parmakları ve ayak tırnakları arasında görülür. Bunun nedeni sağlıksız beslenmeniz veya atletik bir yaşam tarzınızın olmasıdır.


Ayak Tırnağı Mantarı İçin En İyi Uçucu Yağlar

  Lavanta Esansiyel Yağı

  Tırnak mantarı sorunu yaşıyorsanız, lavanta yağı ayak organizmaları ve ayak tırnağı tedavisi için iyi bir yağdır. Bu yağı kullanırken, terapötik antifungal ilaçların kullanılmasının yan etkileri hakkında endişelenmenize gerek yoktur.

Bulaşıcı enfeksiyonlarla savaşmak için lavanta esansiyel yağı kullanabilirsiniz. Güçlü antimikrobiyaller ve antioksidanlar sayesinde cilt ve tırnaklarda yaşanan sorunların iyileşme sürecinde etkilidir. Ayrıca zararlı organizmaları azaltmak için hindistancevizi yağı ile karıştırabilirsiniz.

Lavanta'nın şaşırtıcı kokusunun yanı sıra, bu yağ % 100 saf ve organiktir. Ek olarak, bu yağ cilt ve saç sağlığı için de kullanılır. Ayrıca, uyku yoksunluğu ve kaygıyı tedavi etmek için de kullanılır.


     BULANTIYI GEÇİREN UÇUCU YAĞLAR HANGİLERİDİR?

  Kekik Esansiyel Yağı

  Tırnak mantarı için önerilen bir diğer temel yağ, Kekik Yağıdır.Yağ kekik bitkisinden yapılır. Bu bitki iyileştirici özellikleri ile ünlüdür. Anti-fungal ve antimikrobiyal yönleri sayesinde lekeli ciltlerle savaşır.

Bu yağı, akne ve cilt tedavisi için, hücreler tarafından zahmetsizce solunduğundan kullanabilirsiniz. Ayrıca, herhangi bir bakteriyel hastalığın yanı sıra ayak tırnakları ve ayak parmakları arasındaki organizmalar ile savaşan güçlü bir etki elde etmek için kekik yağını; zeytinyağı ve çay ağacı yağları gibi çok sayıda doğal içerikle karıştırabilirsiniz.

Ayaktaki herhangi bir bulaşıcı hastalığa karşı direnç gösterir. Ayrıca bu yağ, sindirim sistemini düzenleyeceğinden  kilo vermenize yardımcı olur.

  Zencefil Esansiyel Yağı

  Mantarların neden olduğu siyah tırnaklarınız, beyaz tırnaklarınız veya sarı tırnaklarınız varsa, zencefil yağını iyi bir çözüm olarak düşünmelisiniz. Bu yağ, tırnağın besinleri emmesine yardımcı olur. Ayrıca, ayak tırnaklarındaki hasarlı tabakaların çıkarılmasına yardımcı olacaktır.

Bu uçucu yağ tırnak problemi olanlar için mükemmel bir tedavi yöntemidir. Tedavi etmek için günde 2 veya 3 kez mantarlı bölgelere uygulayabilirsiniz. Bu yağı uzun süre kullanırsanız, tırnaklarınızda bulunan hasarlı tabakaları iyileştirmeye yardımcı olacaktır.

Ek olarak bu yağ  tıp, kozmetik alanlarında da yaygın olarak kullanılmaktadır. Bu yağı krem ​​ve jojoba yağı ile harmanlanmış saç maskelerinde de kullanabilirsiniz. Saçların uzama süresine olumlu katkı sağlar ve kökten uca kadar canlılık kazandırır.

Sıcak bir banyo yaparken küvet suyuna zencefil yağı eklemek  iyi bir fikirdir. Bu yöntem, boğaz kaslarını yatıştırmaya yardımcı olur. Ayrıca, kan dolaşımını artırmak ve bitkinliği azaltmak için vücut masajında ​​da kullanılır.


    DOĞAL VE YAPAY YAĞLARIN FARKLARI NELERDİR?

  Çay Ağacı Esansiyel Yağı

  Çay ağacı esans yağı Avustralya'da yetişen ağaçlardan elde edilir. Bu yağ, doğal antiseptik, antifungal, antiviral ve dezenfektan bileşenleri ile bilinir.

Bu yağı cilt etiketi kaldırma, akne, saç kepeği, el ve ayak tırnağı mantarı gibi farklı tedaviler için kullanabilirsiniz. 

Ayrıca, bu yağın farklı kullanım alanları vardır. Akne tedavisi olarak kullanabilirsiniz. Tek yapmanız gereken yağı su ile karıştırmak ve günlük bazda pamuk ile uygulamak. Aynı zamanda saç derisinden kepeği temizlemek için kullanabilirsiniz.

Kepeği temizlemek ve sağlıklı saç köklerine sahip olmak için çay ağacı yağını şampuanınız ile karıştırabilirsiniz. Diş eti tedavisi için ağız gargarası olarak da kullanılır. Ayrıca, antibakteriyel temizleme amacıyla da kullanıma uygundur.

  Tarçın Esansiyel Yağı


  Tarçın yağının baharatlı tatlı bir kokusu vardır. Bu koku ruhunuzu dinlendirmeye yardımcı olur ve bağışıklık sisteminizi güçlendirir. Bu yağ, ayak bakımının yanı sıra ayak tırnaklarının sağlığını iyileştirmeye yardımcı olan kendi kişiselleştirilmiş yağ karışımınızı oluşturmak için kullanılır. Tarçın esansiyel yağını çeşitli amaçlar için kullanabilirsiniz. Vücut masajı için kullanılabilir. Aynı zamanda rahatlama ve yorgunluk giderme için kullanılabilir. Tarçın esansiyel yağı kullanarak elde edebileceğiniz çok çeşitli faydalar vardır.

Bu yağı kullanmanın bir başka yolu, kokuyu hava ile temas ettiğiniz takdirde endişeyi ve depresyonu hafifletmede faydalıdır. Anti-mikroorganizmaların özellikleri nedeniyle sağlıklı dişler için ağız gargarası olarak kullanabilirsiniz.


     VİRÜSLER ÜZERİNDE EN ETKİLİ UÇUCU YAĞLAR  HANGİLERİDİR?

  Nane Esansiyel Yağı

 

  Nane yağı cilt problemleri tedavilerinin yanı sıra farklı birçok faydalı kullanım alanına sahiptir. Kokusu canlılığı artırmaya yardımcı olur ve serinlik - tazelik hissi sunar. Bölgesel ağrıları ve gerginliği yatıştırmak için oldukça etkilidir.

Aynı zamanda kuru ciltlerin tedavisinden farklı olarak ayak enfeksiyonlarının sağlığa kavuşması için diğer yağlarla karıştırılabilir. Nane yağı; cildiniz, saçlarınız ve tırnaklarınız için tedavi edici en iyi uçucu yağlardan biridir.Tırnak mantarı rahatsızlığı yaşıyorsanız, bu uçucu yağı kaçırmayın.

Soğuk algınlığı veya baş ağrısı için iyi bir tedavidir. Birkaç damla nane yağı ile bölgesel ve kronik ağrılarınızın azaldığını göreceksiniz.

  Jojoba yağı

  Jojoba Yağı güçlü antioksidanları ile ünlüdür. Bu nedenle, kuru ciltler, çatlaklar, döküntüler, akne ve tüm cilt problemleri için iyi bir seçimdir.Tırnak mantarınız varsa, bu yağ sizin için harika bir tedavi yöntemi olacaktır.

 Jojoba yağını gözlerin, tırnakların, ayakların, saçların ve tüm vücudun altında kullanabilirsiniz. Ayrıca şampuan, kozmetik ve makyaj ürünlerinde kullanılan bu yağ saç maskesi yapımında hindistancevizi yağı, zeytinyağı veya badem yağı ile karıştırılarak kullanılır. Saçlarınızı kafa derisinden saç uçlarına kadar besler.

  Kayısı Çekirdeği Yağı

  % 100 saf ve organik olan kayısı çekirdeği yağı cildinizin veya vücudunuzun herhangi bir bölgesinde kullanıma uygundur.  Bu nedenle, ciltteki ince çizgileri azaltmaya yardımcı olur. Tırnak mantarı tedavilerinde genel olarak Kayısı Çekirdeği Yağı kullanılır. Ayrıca Kayısı Çekirdeği yağı kuru ve yıpranmış saç tipleri için tedavi edici özellikleri kanıtlanan faydalı bir yağdır. Tırnak ve saç büyümesini teşvik etmeye yardımcı olur. Akne ve egzama tedavisi olarak kullanılabilir. Kaşıntılı cildi sakinleştirdiğinden yağı masaj için de kullanabilirsiniz.


    ESANSİYEL YAĞLARLA DOĞAL PARFÜM YAPIMI

  Limon Esansiyel Yağı

 

  Limon yağı, ayağınız ve cildiniz için inanılmaz bir uçucu yağdır. Sağlıklı cildi restore etmek için harika bir ilaçtır. Antiseptik özellikleri sayesinde zayıf cildi ve hatta sivilceleri tedavi eder. Dahası, bu yağ bakteri ve mantarları öldüren koruyucu özellikleri ile ünlüdür.

Bu esansiyel yağı hayatınızın her alanında rahatlıkla kullanabilirsiniz. Bununla birlikte, bu yağ oldukça asidik olduğundan ve ciltte tahrişe neden olabileceğinden doğrudan cilde uygulamamalısınız.Cilt kullanımı için diğer yağlarla veya suyla seyreltmek önemlidir. Ayrıca aromaterapi buharlaştırıcı olarak da kullanıma uygundur.

  Ayak Tırnağı Mantarını Uçucu Yağlarla İyileştirmek Ne Kadar Sürer?

  Gündelik ve devamlı olarak kullanılması durumunda kısa zaman içinde oldukça etkili sonuçlar verecektir. Tırnaklarda oluşan mantarların iyileşme süresi yağların günde en az 2 - 3 kere kullanılmasıyla hızlı bir şekilde iyileşir. Mantar tedavisinde kullanılan yağların birçoğu cilt problemleri içinde kullanıma uygundur.


    ROMANTİK BUHURDANLIK KARIŞIM TAVSİYELERİ