Menu
Sepetim

$30,96 Üzeri Alışverişlerinizde Kargonuz Ücretsiz!

Günlük Yağı (akgünlük,sığla) EL ATTAR PREMIUM

Günlük Yağı (akgünlük,sığla) EL ATTAR PREMIUM
Günlük Yağı (akgünlük,sığla) EL ATTAR PREMIUM
Günlük Yağı (akgünlük,sığla) EL ATTAR PREMIUM
Günlük Yağı (akgünlük,sığla) EL ATTAR PREMIUM
Günlük Yağı (akgünlük,sığla) EL ATTAR PREMIUM
Günlük Yağı (akgünlük,sığla) EL ATTAR PREMIUM
Günlük Yağı (akgünlük,sığla) EL ATTAR PREMIUM

                          Bu ürün saf,doğal ve organiktir.. Hiçbir katkı maddesi veya sentetik (yapay) madde yoktur. Bazı bünyeler ve çok hassas ciltler (bebek cildi vb.) doğal ve saf ürünlere de allerjik reaksiyon verebilirler. Çocukların erişemeyeceği yerlerde saklayınız. Hamilelere önerilmez. Güneş ışığından koruyunuz ve serin bir yerde muhafaza ediniz.

 

            ·         Günlük esansiyel yağı, Afrika ve Orta Doğu'nun belirli bölgelerine özgü olan Frankincense ağacının kurutulmuş ve distile edilen reçinesinden elde edilir.

·         Frankincense yağı, ismini Fransızca'daki “yüksek kaliteli tütsü” anlamına gelen “franc encens” teriminden alır. “Saf tütsü” olduğu düşünüldüğünde, diğer tüm tütsü türlerinden fazla talep görürdü.

·         Güçlü aroması odunsu, toprak gibi ve meyveli bir nüansla baharatlı olarak tanımlanabilir. Aromaterapide kullanıldığında, yatıştırıcı ve rahatlatıcı kokusunun, solunum sistemini güçlendirdiği  düşünülmektedir.

·         Sığla veya günlük esansiyel yağı, gösterilen diğer etkinliklerin yanı sıra, endişe duygularını azaltan, bağışıklık sistemini uyaran ve yaşlanma belirtilerini azaltan özellikler içerir. Kozmetik veya tıbbi olarak yüzey veya havadaki bakterileri yok etmek için kullanılabilir.

·         Hamile kadınlar ve kanama bozukluğu olan bireyler, günlükün düzensiz kanama riskini artırabilecek, kan inceltici etkileri olan bir emmenagog olduğu konusunda uyarılır.

 

FRANKINCENSE YAĞ TARİHİ

              Genellikle Günlük Ağacı olarak bilinen Boswellia carterii ,  ağac tarafından salgılanan süt beyazı özünden elde edilir. Ağacın özsu damlacıklarının birkaç gün boyunca ağaç üzerindeki yırtılma şekillerinde kurumasına ve sertleşmesine izin verildikten sonra, uçucu bir yağ haline getirilmek üzere kazınırlar.Boswellia ağacı, Afrika ve güney Arap Yarımadası gibi bölgelere özgüdür. Frankincense'in en eski ve en iyi bilinen kaynağı, bu kokulu reçineyi binlerce yıldır Akdeniz, Hindistan ve Çin gibi bölgelere gönderen Umman dır. Ağacın adı, “yüksek kaliteli tütsü” için Fransızca olan “franc encens” teriminden gelir. “ Franc” , “saf” anlamına gelirken, “ encens ” “yakmak” anlamına gelen bir kelimedir. Bu nedenle “saf tütsü” olarak kabul edilmiş ve diğer tüm tütsü türlerinden en çok talep göreni olmuştur. Güçlü aroması odunsu, toprak gibi ve meyveli bir nüansla baharatlı olarak tanımlanabilir. Bazıları kokusunu meyankökü ile karıştırabilir.

                Günlük Yağının kullanım tarihi Ortaçağa dayanır. Güçlü aroması ve yandığı zaman çıkan beyaz ve hoş kokulu dumanı için yüksek değer görmüştür.Kutsal yerlerde ve dini ritüellerde yakılmak suretiyle kullanılmıştır. Ortaçağ dini ritüellerinin vazgeçilmez bir parçası olmuştur. Parfümde, eyeliner, salve gibi kozmetikte ve Mısır mumyalama yöntemleride kullanılmıştır. Bugün, Günlük'ün Somali, Etiyopya, Arap ve Hint kültürleri gibi pek çok kültürde günlük kullanımları devam etmektedir. Kokusunun sağlıklı kalmada faydalı olacağı, Günlük yağı ile ev temizlendiğinde, çamaşır yıkama suyuna katıldığında giysileri mikrop ve kirden arındıracağına inanılıyor. Ayurveda tıbbında, Frankincense “dhoop” olarak adlandırılır ve yaraları iyileştirmek, artriti gidermek, kadınlarda hormonları dengelemek ve havayı arındırmak için kullanılır.
 


GÜNLÜK (SIĞLA) YAĞININ FAYDALARI

                Uçucu yağın temel kimyasal bileşenleri Limonen, Pinen, Borneol, Farnesol, Phellandrene, Myrcene dir. Limonen antioksidan, antienflamatuar ve antifungal özellikler gösterir. Endişe duygularını azalttığı ve bağışıklık sistemini uyardığı düşünülmektedir. Pinen in solunum sistemini güçlendirdiği bilinmektedir ve ampirik kanıtlara dayanarak idrar söktürücü özelliklere sahip olduğu bildirilmektedir. Borneol, tonik, anestezik, yatıştırıcı ve spazmodik özelliklere sahip olduğu bilinir. Farnesol, bu yağın, kırışıklıkların görünümünü yumuşatarak ve cildin elastikiyetini artırarak, kullanıcının yaşlanma belirtilerini azaltmasını sağlayan bileşenidir.

               Topikal olarak ve kozmetik olarak kullanıldığında, sıkılaştırıcı ve sitofilaktik nitelikleri, Günlük yağının kırışıklıkların ve renk bozulmaları gibi cilt kusurlarının görünümünü azaltmasına yardımcı olur. Yeni hücrelerin üretilmesini uyarır. Aromaterapide kullanılan saf Günlük (sığla) yağı, burun geçiş yolunu temizlemek, tıkanıklığı gidermek ve kolay nefes almayı teşvik etmek için balgam söktürücü olarak kullanılır. Tatlı, odunsu aroması sakinleştiricidir konsantrasyon ve hafızayı geliştirirken stres ve endişe duygularını azaltarak ruh halinizin iyileşmesine katkı sağlar.

              Tıbbi olarak kullanıldığı zaman, bu anti-enflamatuar yağın kızarıklık, şişme ve kaşıntı hissini azaltarak iltihaplı cildi iyileştirdiği yüzyıllardır bilinmektedir. Gözenekleri dezenfekte etmeye yardımcı olur, böylece kesik, yara ve izlerin hızlı iyileşmesini sağlar. Saf Günlük Esansiyel Uçucu Yağı şişkinlikleri hafifletmek, yeni cilt hücrelerinin büyümesini teşvik etmek ve diğer yetkinlikler arasında kan akışını ve dolaşımını düzenlemek için kullanılır.

 

                Günlük  esansiyel yağının birçok terapötik özelliğe sahip olduğu bilinmektedir. Aşağıda, birçok yararı olduğuna inanılan kullanım amaçları vurgulanmaktadır:

 

KOZMETİK:
Sıkılaştırıcı, sitofilaktik.

 

KOOROUS: Karminatif
 balgam söktürücü, sakinleştirici.

 

TIBBİ:
Antiseptik, antienflamatuar, sıkılaştırıcı, gaz giderici, sikatrisan, sitofilaktik, idrar söktürücü, emmenagog, balgam söktürücü, tonik.

 


KALİTELİ GÜNLÜK YAĞI ÜRETME VE HASAT

             Buhur yağı Boswellia carterii veya Boswellia sacara ağacının reçinesinden elde edilir ve önemsiz miktarda toprak gerektiren kuru, kayalık, çöl ortamında gelişebilir. Hasat etmeye yakın ağaçların üzerine düzenli kesiler açılır ve reçinenin bu kesilere dolması beklenir.Reçine nin tamamen sertleşmesi için hasattan önce beklenir. Bu kurutma aşamasında, reçine minik, pürüzlü, düzensiz, yarı saydam kayalara benzer.

         Frankincense ağacı reçinesinin kalitesi, iklime, çevresel koşullara ve hasat dönemine bağlıdır. Reçine kalitesi, boyut ve rengine göre belirlenebilir - reçine ne kadar büyük ve hafif olursa, kalite o kadar yüksek olur. Batıda en sık altın ya da kehribar reçine görülmesine rağmen, en saf, en pahalı reçine açık yeşil ile berrak beyazdan ya da gümüş renginde değişir.

En yüksek kalitede reçine elde etmek için ağaç üç kez "yaralanır". Bundan daha fazla kesmek, bir süre dinlenmesi ve yenilenmesi gereken ağaca zarar verebilir.

FRANKINCENSE YAĞI NASIL ÇIKARILIR?

                Distilasyon edilecek yerde, çiğ Frankincense reçinesi “kristalleri” toz halini alana kadar ezilir ve bir kazana yerleştirilir. Buhar damıtmasından veya CO2 ekstraksiyonundan geçtikten sonra, odunsu olarak tanımlanan bir kokuya sahip hoş bir aromatik esans yağı üretilir.Tüm diğer esansiyel yağlarda olduğu gibi, Günlük veya diğer adıyla Sığla esansiyel yağı, sabit bir şekilde korunabilmesi için kapak sıkıca kapalı olarak serin ve kuru bir yerde, doğrudan güneş ışığından uzakta saklanmalıdır, böylece raf ömrü uzun olacaktır.

 

GÜNLÜK YAĞI KULLANIMI

         Günlük esansiyel yağı, bir difüzöre veya buharlaştırıcıya eklenebilir ve ruh halini dinginleştirdiği, stres ve endişe ile mücadele ettiği bilinen sakinleştirici, toprak kokusu için solunabilir. Manevi uygulamalarda, Günlük esansiyel uçucu yağın kokusunun hem sezgiyi hem de manevi bağlantıyı güçlendirdiğine inanılmaktadır. Bir hava temizleyici sprey yapmak için bir difüzöre eklenen veya suyla karıştırılmış birkaç damla Günlük yağı, havadan kaynaklanan bakterileri ortadan kaldırabilir. Geceleri yatak odasına püskürtüldüğünde, rahatlama ve uykuya hazırlanmanıza ve rahat geçiş yapmanıza yardımcı olabilir.

               Kokusuz bir taşıyıcı yağ ile seyreltildikten sonra, topikal uygulama ile yağ cilde nüfus ettirilerek kullanılabilir. Dinlendirici bir banyoda, stresi azaltmak için birkaç damla yağ ilave edilebilir. Frankincense'i diğer esansiyel yağlarla harmanlayarak ve karışımı sulandırmak suretiyle, doğal ev yapımı yaşlanma karşıtı yüz serumu yapmak için kozmetiklerde kullanılabilir. Şampuanlarda, tonik özelliğinin saç köklerini güçlendirmeye yardımcı olduğuna inanılır.

               Bu anti-septik yağ, iç mekan ortamlarını temizlemek, içerisindeki zararlı bakterileri yok etmek ve evdeki tüm kokuları gidermek için doğal bir ev yapımı temizleyici ve dezenfektan görevi yapar. Kabartma tozu ve Limon esansiyel yağı ile karıştırıldığında, yüzey temizlemek ve arındırmak için mükemmel temizlik sıvısı yapılabilir. Bir temizlik bezi ile kullanmak için, tezgah gibi yüzeyleri silmek için su ve kekik esansiyel yağı ile karıştırılabilir.
 


FRANKINCENSE YAĞ ÇEŞİTLERİ VE FAYDALARI KILAVUZU

 

FRANKINCENSE ÇEŞİTLİLİĞİ VE BOTANİK ADI

MENŞEİ ÜLKE

TEMEL YAĞIN YARARLARI

Buhur Geleneksel 

Boswellia carterii

İçinde bulunan:

·         Güney Arap Yarımadası (Birleşik Arap Emirlikleri, Umman, Yemen)

·         Doğu Afrika (Etiyopya, Somali, Sudan)

İnanılıyor ki:

·         yaşlanma belirtilerini azaltmak

·         cilt hücrelerini onarır ve yeniler ve böylece yaşlanma ve skarlaşma görünümünü azaltır.

·         konsantrasyon ve rahatlamayı arttırmak

·         sakin hissi teşvik etmek

·         kaygıyı hafifletmek

·         cilt ve yüzeyler için anti-mikrobiyal aktiviteye sahiptir.

·         manevi deneyimleri geliştirmek

Yorum Yap

Not: HTML'e dönüştürülmez!
Kötü İyi
Doğrulama Kodu
$2,17
Vergiler Hariç: $2,17
  • Stock: Stokta var
  • Model: 9
  • Weight: 0.00kg
We use cookies and other similar technologies to improve your browsing experience and the functionality of our site. Privacy Policy.