Saf, değerli, doğal Manuka yağı, doğal sağlık ürünlerimizin çoğunda önemli bir iyileştirici bileşen maddedir. Triketonlar ve flavonoidler açısından zengin olan bu harika besleyici esansiyel yağ, antibakteriyel ve mantar önleyici özelliklere sahip doğal bir güç kaynağıdır ve çeşitli cilt rahatsızlıklarının tedavisinde ve önlenmesinde yardımcı madde olarak kullanılmaktadır.

Besleyici ve onarıcı iyileştirici özellikleri pürüzsüz ve esnek bir cilde sahip olmaya katkıda bulunurken, Manuka Yağı birçok yaygın cilt rahatsızlığının hafifletilmesine de yardımcı olur. Cildi yatıştırıcı ve psikolojik olarak sakinleştirici antiseptik özellikleri, kepek, böcek ısırıkları ve sokmaları, deri sürtünme yaralanmaları, güneş yanığı, küçük sıyrıklar ve enfeksiyonlar dahil olmak üzere sivilce, kuru ve kaşıntılı ciltlerin tedavisinde faydalıdır ve yara izlerinin iyileşmesine, kırışıklıkların ve yaşlılık çizgilerinin azaltılmasına yardımcı olur. 

          Bir masaj yağı olarak antiinflamatuar etkileri eklem ve kas ağrılarını ve hafifletmeye yardımcı olur.

          Bir bardak ılık suya birkaç damla Manuka Yağı damlatmak, öksürük ve ağız ülserleri için harika bir gargaradır. Ancak yutulmamalıdır.

          Manuka Yağı, topikal olarak uygulandığında güçlü antibakteriyel, anti mantar ve anti inflamatuar özelliklere sahiptir ve aynı zamanda ayak mantarı gibi mantar enfeksiyonlarının tedavisinde de faydalıdır. 

          Saçınızı yıkarken şampuanınıza veya saç kreminize birkaç damla Manuka yağı eklemek, kepek tedavisine yardımcı olur, kaşıntılı saç derisini hafifletir ve zengin bir saç kremi olarak fayda sağlar. Kuru ve kırılgan saçları nemlendirir ve canlandırır, yumuşak ve esnek olmasını sağlar.

          Manuka Yağı, standart çay ağacı yağından çok daha güçlü antiseptiktir ve tedavi edici özelliklere sahiptir ve örneğin bazı araştırmalarda bakterilere karşı 20 - 30 kat ve mantar enfeksiyonlarına karşı birkaç kat daha etkili olduğu gösterilmiştir. 

          Elattar'da kurduğumuz Buhar Damıtım Fabrikamız ile, ürün yelpazemizde kullanmak üzere saf konsantre Manuka yağını bitkinin yapraklarından nazikçe çıkarıyoruz.