Böbrek taşı gelişimini azaltmak çok önemlidir ve çeşitli şekillerde yapılabilecek işlemler vardır . Her zaman öncelik olarak sağlık uzmanınızla durumunuz hakkında konuşmalısınız ancak böbrek taşı boyutunu ve şiddetini azaltmaya ve böylece yaşam kalitenizi artırmanıza yardımcı olabilecek birkaç uçucu yağ olduğunu bilmenizde sizin için yararlı olacaktır.

                                                ( Doğal Ağrı Kesici Esansiyel Yağlar Nelerdir ? Bu makale de size çok faydalı olabilir )

İşte böbrek taşlarını doğal yollarla azaltmaya yardımcı olabilecek 4 esansiyel yağ

  1. Misket  Limonu  Limon yağı, genel böbrek fonksiyonunu iyileştirerek ve karaciğeri detoksifiye etmeye yardımcı olarak böbrek taşı geliştirme şansını azaltmaya yardımcı olur.
  1. Limon Yağı - Bu yağ, böbrek taşlarının bir sonucu olarak ortaya çıkan ağrıyı hafifletmek için kullanılabilir ve ayrıca böbreklere ve böbrek bölgelerine dolaşımı iyileştirmeye yardımcı olur. 3 damla limon yağını hindistancevizi veya badem yağı gibi bir taşıyıcı yağla karıştırabilir, ardından ağrıyı azaltmak için böbreğin üzerine masaj yapabilirsiniz.
  1. Portakal Yağı - Böbrek taşları üzerinde olumlu bir etkisi olabilecek başka bir narenciye yağı olan portakal yağı, taşlar hareket ederken idrar yolunda oluşan spazmları sakinleştirmeye yardımcı olur. Ayrıca böbrekleri daha etkili bir şekilde temizlemeye yardımcı olmak için hafif bir diüretik olarak çalışır.

      4. Lavanta Yağı - Böbrek taşlarını ve bunların yaygınlığını doğrudan yönetme veya azaltmada etkili olmasa da, bu uçucu yağ vücudu ve zihni sakinleştirmeye yardımcı olur. Daha rahat olmak, böbrek taşlarının ağrısıyla baş etmeyi kolaylaştırmaya yardımcı olabilir ve yukarıda listelenen diğer yağların yanında lavanta yağı kullanmak sizin için etkili bir yöntem olur.

         Bu makalede istediğinizi bulamadıysanız belki de BESLENME BOZUKLUKLARINDA AROMATERAPİ YARDIMI makalesini okumalısınız