İhtiyacınız olan malzemeler:

·         Diş fırçası

·         Diş macunu

·               Portakal esansiyel yağı

 

Daha parlak bir gülümsemeye sahip olmak ister misiniz?

         Konuştuğumuzda ve gülümsediğimizde dişlerimiz görünür. Bu yüzden birçok insan mükemmel beyaz dişlerini sergilemek ister. Ancak yaşla birlikte kaçınılmaz olarak dişlerimiz sararmaya başlar. Dişlerimizin sararmasının başka nedenleri de vardır. Dişlerin dış tabakası emaye ile kaplanmıştır. Emaye daha derin diş yapısını korur ve neredeyse beyaz renktedir. Diş minesinin altında sarı-kahverengi bir doku tabakası olan dentin bulunur. Mine inceldiğinde veya aşındığında dişler daha koyu görünmeye başlar. Diş minesini aşındırabilecek bazı faktörler asidik yiyecekler, diş eti hastalıkları ve yaşlanmadır. Bazı insanlar ayrıca doğal olarak daha ince emayeye sahiptir.


AKNE , SİVİLCE VE  LEKELERİ TEDAVİ ETMEK İÇİN 10 SÜPER DOĞAL YAĞ



Dişleri lekeleyebilecek ve sararmayı artırabilecek belirli yiyecek ve içecekler vardır. Lekeye neden olan yaygın yiyecek ve içecekler arasında kahve, çay, şarap, spor içecekleri, sert şeker, çilek ve domates sosu bulunur. Tütün içmek de dişlerin renginin solmasına neden olabilir.

Daha beyaz dişlere sahip olmak istiyorsanız diş beyazlatma tedavisi yaptırabilirsiniz. Diş beyazlatma dişleri aydınlatır, lekelerin ve renklenmelerin giderilmesine yardımcı olur. Dişlerinizin görünümünü büyük ölçüde iyileştirebilir. Beyazlatma tek seferlik bir işlem değildir. Daha beyaz dişler elde etmek için tekrarlanması gereken bir tedavidir.

Diş Sarılarından Nasıl Kaçınılır?

1. Dişleri lekeleyebilecek yiyecek ve içeceklerden kaçının. Bunlara asitli yiyecekler, kahve, çay ve koyu gazlı içecekler dâhildir. Bu yiyecek ve içecekleri tüketmekten kaçınamıyorsanız, yedikten sonra dişlerinizi fırçalayın.

2. Lekeye neden olan boyaları dişlerinizden uzak tutmak için içecek içerken pipet kullanın.

3. Nikotin lekesi riskini azaltmak için sigarayı veya tütün ürünlerini bırakın.

4. Mükemmel ağız hijyeni sağlamak, bir kişinin diş sararmasını azaltmak için yapabileceği en önemli şeydir. İyi ağız hijyeni, düzenli fırçalama ve diş ipi kullanmayı içerir.

 

ÇAMAŞIRLARINIZ İÇİN  UÇUCU YAĞLAR NASIL KULLANILIR?



          Dişlerinizi beyazlatmak için portakal esansiyel yağı da kullanabilirsiniz. Ağartma özelliklerinin yanı sıra ağızda mikrobiyal büyümeyi de engeller.

Talimatlar:

1.  Diş fırçanızın kıllarına iki damla      portakal esansiyel yağı damlatın.

2. Diş fırçasının kıllarına normalde yaptığınız gibi diş macunu sürün. Ardından dişlerinizi fırçalayın.

Bu rejimi altı gün boyunca her sabah yapın. Daha sonra, dişlerinizi beyaz tutmak için bunu haftada bir veya iki kez yapın.

Temiz kalmak, güzel kokmak ve daha mutlu bir hayat yaşamak hakkında daha faydalı ve ilginç ipuçları almak için bültenimize abone olduğunuzdan emin olun!