İhtiyacınız olan malzemeler:

·         Cam sprey şişesi

·         1 su bardağı su

·         ¼ su bardağı sıvı kastilya sabunu

·         ¼ su bardağı sıvı bitkisel gliserin

·         10 damla      Okaliptüs esansiyel yağı

 

 

        Elbette mağazaların deterjan bölümünde sıralanan birçok leke çıkarıcı ürün var. Ancak lekeleri çıkarmak için bu ürünlerin ellerinize, kıyafetlerinize ve çevreye zarar veren sert kimyasallar kullanması gerekir. Kimyasallar doğaya geri dönen su ile yıkanır.

En sevdiğimiz gömlek veya elbisemizde lekeler oluşur ve bunları nasıl çıkaracağımız konusunda endişeleniriz. Bu nedenle kendinizi, kıyafetlerinizi ve çevreyi kurtarmak ve lekeleri çıkarmak için doğal malzemeler ve yöntemler kullanmak akıllıca olacaktır. İşte giysilerdeki lekeleri çıkarmak için bazı yararlı ipuçları.

 

   1. Hızlı hareket etmeyi unutmayın! Mümkün olduğu kadar, giysileriniz lekelendiğinde hemen harekete geçin. Leke giysilerde ne kadar uzun süre kalırsa, onları çıkarmak o kadar zor olur. Lekeyi önce soğuk suyla temizlemeye çalışın. Asla ovalamayın. Fazla zamanınız yoksa lekeyi tedavi etmek için yeterli zamanınız olana kadar giysiyi soğuk tuzlu suda bekletin.

   2. Giysiyi yıkamaya başlamadan önce lekeyi çıkardığınızdan emin olun. Yıkamadan önce lekeyi temiz bir bezle silin. Ovalamayın çünkü bu, lekeyi kumaşta daha fazla kalıcı hale getirecektir.

 

  3. Kan lekelerine sıcak su veya sirke, limon gibi asitler kullanmayınız bu durum lekeyi kalıcı hale getirecektir. Kan lekeli giysileri deniz tuzu ile soğuk suda iyice durulamak kıyafetinizin yıpranmamasını sağlar.

 

 

GÜZELLİK  BAKIM TARİFİ: DOĞAL KOKULAR NASIL ELDE EDİLİR?



  4. İnatçı yağ lekeleri için üzerine kaynar su dökün ve normal şekilde yıkamadan önce biraz sirke veya kabartma tozu ile ıslatın.

 

  5. Şarap lekelerini temizlemek için temiz bir bez kullanın ve ardından durulayın ve su ve sirkeye batırın.

 

  6. Koltuk altı lekeleri, yiyecek ve içecek lekeleri gibi lekelerin çoğu kabartma tozu ve sirke macunu ile çıkarılabilir. Macunu leke üzerine uygulayın ve yıkamadan önce yaklaşık bir saat bekletin.

Bazı uçucu yağlar aynı zamanda harika leke çıkarıcılardır. Okaliptüs esansiyel yağı, yağda çözünen gresi, çim izlerini, lekeleri, giysi ve kumaşlardan çıkarmada en iyi sonucu verir. Okaliptüs esansiyel yağı, evde oldukça fazla yardımcı olan çok yönlü bir yağdır. Antifungal, antibakteriyel, antiviral ve koku giderici gibi birçok harika özelliğe sahiptir. Çamaşırlar için okaliptüs esansiyel yağı kullanarak ev yapımı çamaşır lekesi ve leke çıkarıcı yapabilirsiniz.

 


YAĞ  DENGELEYİCİ YÜZ MASKESİ DOĞAL YÖNTEMLERLE NASIL YAPILIR?



Talimatlar:

  1. Cam sprey şişesine su ve Kastilya sabunu dökün.

  2. Bitkisel gliserin ve okaliptüs esansiyel yağını ekleyin.

  3. İyice çalkalayın ve lekelere bolca uygulayın.

 

Çoğu leke çıkarıcı gibi, bu ev yapımı çamaşır leke çıkarıcı, lekeyi hemen tedavi ederseniz en iyi sonucu verir. Giysileri çamaşır makinesine koymadan önce karışımı birkaç saat bekletin. Daha ağır lekeler için, çamaşırları yıkamadan önce gece boyunca ıslatabilirsiniz. Sadece lekeleri çıkarmakla kalmayacak, kıyafetleriniz de taze ve temiz kokacak!

Temiz kalmak, güzel kokmak ve daha mutlu bir hayat yaşamak hakkında daha faydalı ve ilginç ipuçları almak için bültenimize abone olduğunuzdan emin olun!