Uçucu Yağlar ve Kanser Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

   Kanser teşhisi konmuşsa, semptomları hafifletmek veya durumunuzu iyileştirmek için alternatif yöntemler araştırmak isteyebilirsiniz. Araştırmalar, kanser tedavisi gören kişilerin yüzde 60 kadarının bakımlarını desteklemek için tamamlayıcı tedaviler kullandığını gösteriyor. Giderek daha popüler hale gelen tamamlayıcı bir tedavi, uçucu yağlardır. Yağlar üzerine yapılan araştırmaların çoğu, Eylül-Ekim 2018 tarihli Toplum Kanser Merkezleri Birliği tarafından yayınlanan bir bildiri uyarınca, mide bulantısı, kusma, ağrı ve uykusuzluk gibi belirtiler için kanser bakımında destekleyici bir tedavi olarak rol aldıklarını göstermektedir.

Bazen, özellikle kanser bakımına odaklanan hastanelerde, denemek isteyebileceğiniz yağları seçmenize yardımcı olmak için aromaterapistler gibi bütünleştirici tıp uzmanları mevcut olabilir. Değilse, farklı yağların nasıl kullanılması gerektiğini anlamanıza yardımcı olması için kendi başınıza bir aromaterapiste danışabilirsiniz,

Uçucu yağlar kanserli insanlar için bazı faydalar sunsa da, denemeden önce dikkate alınması gereken birçok faktör vardır.

       Esansiyel Yağlar Nedir ve En Çok Kullanılanlar Hangileridir?

   Uçucu yağlar, çiçek, kök, yaprak, gövde, tohum, reçine, ağaç kabuğu veya meyve kabuklarının konsantre özleridir. 400'den fazla uçucu yağ mevcuttur.

Yağların topikal uygulama, inhalasyon veya bazı durumlarda tüketim yoluyla vücudunuzun dokularınca emilerek çalıştığı düşünülmektedir.

Kanserde destekleyici bakım için kullanılan en popüler esansiyel yağlardan bazıları şunlardır:

       Uçucu Yağlar Kanseri Tedavi Edebilir mi?

 

Umut verici sonuçlar gösteren araştırmaların çoğu in vitro olarak yapılmıştır, yani esansın bir petri kabındaki kanser hücrelerini etkilediği bulunmuştur.
 

Bilim adamları 2018'de Kanıta Dayalı Tamamlayıcı Alternatif  Tıp dergisinde yayınlanan bir makalede , çeşitli laboratuvar çalışmalarında uçucu yağların rolüne baktılar. Bu derlemenin yazarları, “bu, kanser araştırmalarının nispeten yeni ve gelişmekte olan bir alan olmasına rağmen, uçucu yağların ve bileşenlerinin çeşitli ve hücresel mekanizmalar üzerinde hareket ederek böyle çeşitli anti-kanser etkisine sahip olma kabiliyetinin zorlayıcı olduğu” sonucuna varmıştır.

       Destekleyici Bakım Yağları Araştırması

   Kanser için uçucu yağlar üzerine yapılan insan çalışmalarının çoğu, yaşam kalitesini, endişeyi, semptomları ve tedavinin yan etkilerini iyileştirmeye yardımcı olmaya odaklanmaktadır.

Palliative Medicine dergisinde yayınlanan randomize kontrollü bir çalışmada  , araştırmacılar 103 kanser hastasında standart masaj ve aromaterapi masajının etkilerini karşılaştırdı. Roma papatyası esansiyel yağı ile aromaterapi masajı alanlar anksiyetede istatistiksel olarak anlamlı bir azalma ve semptomlarda bir iyileşme bildirdiler . 

Palyatif Tıp'ta yayınlanan bir başka çalışmada, altı aromaterapi seansını tamamlayan kanser hastalarında anksiyete ve depresyonda önemli iyileşmeler görülmüştür.

       Uçucu Yağları Kanser için Nasıl Kullanırsınız?

   Uçucu yağlar yüksek konsantrasyona sahiptir, bu nedenle cildinize sürmeden önce her zaman seyreltmelisiniz. Yağlar genellikle uçucu yağı cildin daha geniş bir alanına yaymaya yardımcı olabilecek tohumlardan, kabuklu yemişlerden veya ağaçlardan işlenmiş bir yağ olan “taşıyıcı” yağ ile seyreltilir.

Cildinize uçucu bir yağ uygulamadan önce, küçük bir alanda bir test yapın ve reaksiyonunuz olmadığından emin olmak için 24 saat bekleyin. Cilt kızarırsa veya şişerse yağı tekrar kullanmayın.

 

Genel Sağlık Durumu İçin Kullanılan Harika Uçucu Yağlar hangileridir? Bu Makale Sizin İçin Faydalı Olacak.

 

SELÜLİT YOK ETMEDE KENDİNİ İSPATLAMIŞ MUCİZE YARATAN YAĞLAR hangileridir biliyor musunuz?