Bağışıklık sistemi, vücudumuzun hastalıklara neden olan bakteri ve virüslere karşı savunma sistemidir. Ayrıca vücuda giren virüslerle savaşmaktan da sorumludur. Bağışıklık sistemi, bedensel işlevlerimizin merkezinde yer alır, çünkü onsuz vücut en iyi durumda kalamaz. Bu nedenle bağışıklık sisteminizi kontrol altında tutmanız gerekir. Sağlığınız ve genel refahınız buna bağlıdır.

Bağışıklık sistemi hücreler, antikorlar ve organlardan oluşur, bu nedenle onu güçlü tutmak istiyorsanız tüm vücudunuza özen göstermeniz gerekir. Bağışıklık sistemini güçlendirmenin temel yolu dengeli beslenmek ve sağlıklı bir yaşam tarzı sürdürmek ve multivitaminler veya C Vitamini almaktır. Bu sağlıklı yaşam tarzını      karanfil esansiyel yağı ile destekleyebilir ve bağışıklık sisteminizi güçlendirebilirsiniz.

 

Karanfil Esansiyel Yağı ve Bağışıklık Sistemi

 

          Karanfil, Çin, Endonezya ve Moluccas'taki kültürlerin ayrılmaz bir parçası olan bir baharattır. Nemli tropik iklimlerde yetişen yaprak dökmeyen bir ağaçtan gelir. Karanfil esansiyel yağı, karanfil ağacının kurutulmuş çiçek tomurcuklarından veya Eugenia aromatikten gelir. Mineraller, lif ve vitaminler içerir ve antiviral, anti-inflamatuar ve balgam söktürücü özelliklere sahiptir.     Karanfil esansiyel yağı aynı zamanda bir antioksidandır. Bu terapötik etkiler, bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olmak için birlikte çalışır.

·         Karanfil esansiyel yağının antiviral, antienflamatuar ve balgam söktürücü özellikleri, vücuda girmiş olabilecek enfeksiyöz virüslerle savaşmada bağışıklık sistemine yardımcı olur. Bu özellikler ayrıca vücudun grip ve diğer semptomları düzenlemesine yardımcı olur.

·         Karanfil esansiyel yağındaki antioksidanlar, serbest radikallerin etkilerini bastırarak hücreleri oksidatif stresten korur ve böylece hücrelerin ölmesini önler. Antioksidanlar, bağışıklık sisteminin güçlü kalmasına yardımcı olur, böylece virüslerle savaşabilir.

 

Karanfil Esansiyel Yağı ile Bağışıklık Sistemi Nasıl Güçlendirilir: Yapılması ve Yapılmaması Gerekenler

 

·         Karanfil esansiyel yağının bağışıklık sistemini güçlendirebilecek unsurlara sahip olduğuna şüphe yok. Soru şu: Karanfil esansiyel yağı ile bağışıklık sisteminizi nasıl güçlendirebilirsiniz? Cevap, uçucu yağları vücuda vermenin en etkili yolunda yatmaktadır.


AKNELİ CİLTLERE  UYGUN GÖZENEK TIKAMAYAN YÜZ YAĞLARI


Karanfil Esansiyel Yağı Kullanımında Yapılacaklar

 

1 – Kaliteyi kontrol edin

Tüm uçucu yağlar aynı şekilde yapılmaz. Seyreltilmiş uçucu yağlara veya uçucu yağlar olarak pazarlanan kokulara dikkat edin. Yalnızca yüksek kaliteli, saf karanfil esansiyel yağı satın aldığınızı iki kez kontrol edin.

2 – Yağı uygun şekilde saklayın

Saf uçucu yağlar ısıya duyarlıdır. Ayrıca oldukça güçlüdürler, bu nedenle plastiği çözme eğilimindedirler. Bu nedenle uçucu yağlar amber cam şişelerde saklanır. Bu tür şişelerde saklanan bir uçucu yağ seçin ve serin ve kuru bir yerde sakladığınızdan emin olun.

3- Doktorunuza danışın

Uçucu yağlar birçok amaç için harikadır, ancak hamile veya ilaç kullanan kişiler üzerinde de olumsuz etkileri olabilir. Belirli bir tıbbi durumunuz varsa, önce doktorunuza danışmayı düşünün. Aromaterapi ve karanfil esansiyel yağının ilacınızla çakışmayacağından emin olun.

4 – Nebulize edici difüzör kullanın

Bir nebulize edici difüzör havayı basınçlı kullanımları mikro partiküller halinde temel yağlar açın. Bu mikropartiküller seyreltilmemiştir, bu nedenle güçleri bağışıklık sisteminizin karanfil esansiyel yağından tam olarak yararlanmasını sağlayacaktır. Bu işlem nedeniyle, bir nebulize edici difüzör, diğer difüzör türlerinden daha verimlidir. Sadece birkaç damla ile bir nebulize edici difüzör, oda boyunca uçucu yağ mikropartiküllerini dağıtabilir.

 

UÇUCU YAĞLARLA  SAÇINIZI DOĞAL ŞEKİLDE AYDINLATIN


Karanfil Esansiyel Yağı Kullanırken Yapılmaması Gerekenler

 

1 – Uçucu yağları doğrudan cildinize uygulamayın

Karanfil gibi uçucu yağlar oldukça güçlüdür ve düzgün kullanılmadığında cildi tahriş edebilir. Bazı uçucu yağlar topikal uygulama için kullanılabilir, ancak o zaman bile taşıyıcı yağlarla seyreltilmeleri gerekir. Amacınız bağışıklık sisteminizi güçlendirmekse, topikal uygulama tavsiye edilmez.

2 – Uçucu yağları yutmayın

Uçucu yağlar tüketim için yapılmaz. Uçucu yağları az miktarda almak bile zehirlenmeye neden olabilir. Aromaterapi, uçucu yağların faydalarından yararlanmanın hala en iyi ve en güvenli yoludur.

 

3 – Karanfil esansiyel yağınızı dağıtmak için su kullanmayın

Su, uçucu yağları seyreltir, bu da onları daha az güçlü hale getirir. Bu nedenle, karanfil esansiyel yağı ile bağışıklık sisteminizi güçlendirmek istiyorsanız, su kullanan difüzörler ideal değildir. Herhangi bir uçucu yağın faydalarını en üst düzeye çıkaracak daha verimli ve uygulanabilir bir alternatif, bir nebulize edici difüzördür.

4 – Karanfil esansiyel yağınızı dağıtmak için ısı kullanmayın

Isı, aromaterapide kullanılan en popüler yöntemlerden biri olabilir, ancak en iyi seçenek değildir. Isı, uçucu yağların bileşimini aşındırma eğilimindedir. Bu onların özellikleri üzerinde olumsuz bir etkiye sahiptir. Bağışıklık sisteminiz için karanfil yağının tüm faydalarından yararlanmak istiyorsanız, uçucu yağınızı sıcaktan uzak tutun.