Genel bakış

    Kronik obstrüktif akciğer hastalığı (KOAH), nefes almayı zorlaştıran bir grup akciğer durumunu ifade eder.  

Bu durumun tedavisi yoktur, ancak tedaviler semptomları hafifletmeye, komplikasyonları önlemeye ve hastalığın ilerlemesini yavaşlatmaya yardımcı olur.

KOAH semptomları arasında nefes darlığı, boğazınızı sık sık temizlemeniz ve tekrarlayan öksürük bulunur. KOAH hastalarında sıklıkla amfizem ve kronik bronşit vardır .

KOAH, sigara dumanında bulunan toksinler de dahil olmak üzere kirleticilere veya toksinlere uzun süre maruz kalmaktan kaynaklanabilir . Genetik ayrıca KOAH gelişiminde de rol oynayabilir.

KOAH için birincil tedaviler şunları içerir:

  • Sigarayı bırakmak
  • Oksijen terapisi
  • Nebülizerler ve inhaler dahil olmak üzere hava yolunuzu genişleten ilaçlar

Ev ilaçları ve bütünsel tedaviler de semptomlarınızı hafifletmek için faydalı olacaktır. Bazı araştırmalar, uçucu yağların KOAH hastalığını geleneksel tıbbi tedavi ile eşleştirildiğinde etkili bir şekilde tedavi edebileceği inancını doğrulamaktadır.

     KOAH ve UÇUCU YAĞLAR

     Üst solunum yolu enfeksiyonları arasında soğuk algınlığı, sinüzit ve farenjit bulunur . Bunlar akut durumlardır, yani sadece kısa bir süre etkili olur, tipik olarak birkaç hafta sürerler.

Buna karşılık, KOAH kronik, yaşam boyu süren bir durumdur. Bununla birlikte, her iki durum da bronşiyol tüplerinizin iltihaplanmasını içerir .

Uçucu yağların solunmasıyla yapılan tedavinin bazı insanların KOAH semptomlarını hafifletmesine yardımcı olabileceği düşünülmektedir.

  Okaliptüs yağı

    Okaliptüs yağı solunum yolları için onlarca yıldır kullanılan bir yağdır.

Okaliptüs yağı sineol adı verilen bir bileşen içerir, sineolün solunum yolu hastalıklarına neden olan bazı bakteriler üzerinde antimikrobiyal etkileri olduğu gözlemlenmiştir.

Okaliptüs yağı da bir anti-enflamatuardır ve bağışıklık sisteminizi uyarır. Bu, okaliptüs yağı kullanmanın KOAH semptomlarınızı şiddetlendiren zararlı bakterileri yok edebileceği anlamına gelir. Ayrıca boğazınızı ve göğsünüzü rahatlatırve iyileşmeyi hızlandırır.

Son zamanlarda yapılan bir araştırmada okaliptüs yağının astım kontrolü ve KOAH için faydalı uzun süreli bir tedavi olabileceği kanıtlanmıştır.

Diğer bir çalışmada; akut bronşitli 200'den fazla kişiden oral doz cineole ile tedavi edilen insanlar dört gün sonra semptomları önemli ölçüde iyileştirdiği gözlemlenmiştir.

Bu mutlaka okaliptüs yağı almanız gerektiğinin kanıtı olmasa da, aktif bileşen cineole'un KOAH tedavisinde ne kadar güçlü olabileceğinden bahseder.

     Lavanta yağı

   Lavanta yağı, rahatlatıcı kokusu ve antibakteriyel özellikleri ile bilinir.

2016 yılında hayvanlar üzerinde yapılan bir çalışma, lavanta yağının solunum sistemindeki mukoza iltihabını baskılayabildiği ve bronşiyal astımın tedavi sürecini hızlandırmada yardımcı olabileceğini bildirdi. Yapılan çalışma, lavanta yağının KOAH için iyi bir tedavi yöntemi olacağını gösterdi.

     Portakal yağı

    Portakal yağıanti-inflamatuar ve anti-oksidan  özellikleri ile bilinir. Okaliptüs yağı ve portakal yağı karışımı ile yapılan bir çalışmada KOAH hastalığının bilinen semptomlarının önemli ölçüde azaldığı ve hastalık tedavi sürecinde olumlu katkı sağladığı gözlemlenmiştir.

Ayrıca Portakal yağı cildinizde güzel bir koku bırakır.

     Bergamot yağı

    Bergamot , narenciye ailesinin bir başka üyesidir. Kokusu sinir sistemini yatıştırır .

Bergamot, bir KOAH alevlenmesi sırasında öksürük semptomlarının neden olduğu ağrıları hafifletmek için iyi çalışır.

ÖKSÜRÜĞÜ GİDERMEK İÇİN 10 UÇUCU YAĞ makalesi de sizin için faydalı olacaktır. Lütfen Okuyunuz.

 

Cildiniz için Mucizeler Yaratan Uçucu Yağları Buradan Öğrenebilirsiniz! Yazıyı Okumanız Yeterli