İnsanların yaklaşık yüzde 80'inin yaşamları boyunca bir noktada sırt ağrısı yaşayacağı bilinmektedir. Şiddete bağlı olarak sırt ağrısı ve eşlik eden iltihaplanma o kadar zayıflatıcı olabilir ki iş, hobiler ve günlük hareketleri yapmakta zorlanılabilir.

Akut (kısa süreli) sırt ağrısı, yatak istirahati ve ağrı kesici ilaçlar gerektirebilir ancak kronik (uzun süreli) vakalar yaşam tarzı değişiklikleri gerektirir. Rahatsızlığınızın tedavisi için uçucu yağlar oldukça güçlü etkileri ile sorunlarınızın iyileşmesine yardımcı olacaktır.

Uçucu yağlar, bazı bitkilerin yapraklarından, tohumlarından, çiçeklerinden, meyvelerinden ve kabuğundan çıkarılır. Uçucu yağlar aroma-terapide kullanılır veya seyreltilir ve topikal olarak uygulanır. Klinik araştırmalar, bu yağların bazılarının ağrı da dahil olmak üzere vücuttaki çeşitli rahatsızlıkları hafifletebileceğini göstermiştir .

    Sırt ağrısı için en iyi uçucu yağlar

Mevcut tüm uçucu yağ seçenekleriyle, hangilerinin sırt ağrınıza gerçekten yardımcı olabileceğini bilmek kafa karıştırıcı olabilir. Aşağıdaki yağlar ağrılarınızı hafifletmede etkili olacaktır.

    1. Nane yağı         

      Belki de mentol alt tonları ile en iyi bilinen nane yağı, doğanın en güçlü analjeziklerinden biridir. Saf nane yağı, çeşitli kaynakların ağrısı için yaygın olarak kullanılan en az yüzde 44 saf mentol içeriğine sahiptir.

    2. Limon yağı

      Limon yağı , antifungal özellikleri nedeniyle yaygın olarak incelenmiştir. Farelerde yapılan bir çalışma , kayda değer anti-enflamatuar özelliklerini de değerlendirdi. Enflamasyonun azalması ağrının azalmasına ve tedavinin olumlu sonuçlanmasını sağladı. İçeriğinde bulunan vitamin ve mineraller sayesinde yaşantımızın her alanında kullanılan bu yağ ağrıların tedavi sürecinde de etkin olarak kullanıma sahiptir.

    3. Zencefil yağı

     Genellikle yemek pişirmede kullanılan zencefil , baharat dolabının dışında başka etkilere de sahiptir. Zencefil yağının faydaları, anti-enflamatuar özelliklerdir. Romatoid artrit üzerine 2016 yılında yapılan Güvenilir Kaynak çalışmaları zencefil yağının ağrı tedavisinde son derece fayda gösterdiğini bildirmiştir.

    4. Lavanta yağı

       En çok çalışılan ve popüler uçucu yağlardan biri olan lavanta , çeşitli rahatsızlıklar için çok amaçlı bir yağ görevi görür. Bir klinik inceleme sonucunda lavanta yağının baş ağrısı ve kas ağrılarını hafifletmeye yardımcı olduğunu gözlemlemiştir. Bu tür faydalar sırt ağrısına da iyi gelecektir.

    5. Okaliptüs yağı

     Hem anti-enflamatuar hem de antibakteriyel özellikleri ile bilinen okaliptüs yağı , kaslarda ve eklemlerde analjezik etkilere sahiptir. 2015 klinik incelemesi, yağın artrit, grip ve yaralar gibi rahatsızlıkların tedavisinde etkili olduğunu buldu.

    6. Roman  (Alman) Papatya yağları

     Papatya en iyi yatıştırıcı ve sakinleştirici özellikleriyle bilinir. Fakat uçucu yağın diğer önemli faydaları vardır . Roman (Alman) Papatyası faydaları; azalmış kas spazmları ve genel inflamasyonu içerir. Yakup otu alerjiniz varsa papatya kullanırken dikkatli olun, çünkü bitkiler aynı aileden gelir.

    7. Biberiye yağı

     Biberiye bir yemek otundan daha fazlasıdır. Biberiye esansiyel yağının klinik olarak kanıtlanmış faydaları vardır . Biberiye yağı,romatizmal bozukluklardan ve adet kramplarından kaynaklanan ağrıyı azaltır. Bu tür anti-enflamatuar ve analjezik etkiler sırt ağrısı için de yararlıdır.

    8. Sandal ağacı yağı

     Sandal ağacı yağı , anti-enflamatuar özellikler içerir. Bu etkiler, reçetesiz satılan ilaçlara benzer etkileri nedeniyle incelenmiştir. Sandal ağacı yağı ile sırttaki iltihabı azaltmak ağrıların da azalmasına yardımcı olacaktır.

     Sırt ağrısı için uçucu yağlar nasıl kullanılır

     Sırt ağrınız için doğru uçucu yağları bulmak sadece bir başlangıçtır. Ardından, cilt tahrişine veya diğer yan etkilere maruz kalmamak için yağları nasıl doğru kullanacağınızı bilmeniz gerekir. Uçucu yağlar aromaterapi ile solunabilir veya seyreltilebilir ve topikal olarak sırtınıza uygulanabilir veya bir banyoda kullanılabilir.

    Uçucu yağların topikal olarak uygulanması

     Uçucu yağlar bir masaj sırasında kullanılabilir veya doğrudan sırtınıza yuvarlanabilir ancak öncelikle bu yağları başka bir taşıyıcı yağ ile seyreltmeniz gereklidir.

Seçtiğiniz yağı, jojoba veya zeytinyağı gibi 6 çay kaşığı taşıyıcı yağ ile karıştırın. Seyreltilmiş yağınızın küçük bir cilt bölgesinde bir yama testi yapın. 24 saat sonra, herhangi bir tahriş gelişmezse, yağı sırtınız gibi daha geniş bir cilt bölgesinde güvenle kullanabilirsiniz.

Seyreltilmiş karışımınızı daha fazla emilim için hafifçe masaj yaparak sırt bölgesine bolca uygulayın. Gözlerinizi tahriş etmek istemediğiniz için yüzünüze dokunmadan önce ellerinizi yıkadığınızdan emin olun. Ayrıca, yağın ağzınıza girmediğinden emin olun.

    Gün boyunca yağları teneffüs edin

     Ağrı ve iltihap için uçucu yağların solunması başka bir yöntemdir. Bir difüzördeki suya birkaç damla saf uçucu yağ ekleyin ve evinizde veya ofisinizde çalışmasını sağlayın. Gerektiğinde gün boyunca difüzöre daha fazla yağ veya su ekleyebilirsiniz.

    Yağ bazlı bir banyo yapın

     Ağrılı bir sırt için, sıcak ve rahatlatıcı bir banyo ağrı ve iltihabı hafifletmeye yardımcı olur. Bonus olarak, banyo suyunuza da seyreltilmiş uçucu yağlar ekleyerek akan suya 10 damla ekleyebilirsiniz. Yağların yüzeyleri kaygan hale getirmesi durumunda küvete girip çıkmaya dikkat edin.

    Yan etkiler ve önlemler

     Belirtildiği şekilde kullanıldığında, uçucu yağlar yan etkilere neden olmaz. Deri döküntüsü ve tahrişi, önceden uygun dilüsyon veya yama testi yapılmadan ortaya çıkabilir.

  • Hamileyseniz, emziriyorsanız veya altta yatan herhangi bir tıbbi durumunuz varsa bir doktorla konuşun. Aromaterapinin evcil hayvanları, çocukları ve bölgedeki diğer hayvanları etkileyebileceğini unutmayın. Uçucu yağların son derece güçlü olduğunu unutmayın. Ayrıca, onları ağızdan almayın veya gözlerinizin üzerinde veya yakınında kullanmayın.
  • Alerjik reaksiyonları önlemek için bunları güvenli bir şekilde kullanmak önemlidir. Uçucu yağlar sırt ağrısı için bir tedavi değildir. Sırtınızı güçlendirmek için egzersiz gibi diğer ilaçları uygulamanız gerekecektir.
  • Sırt ağrınız devam ederse veya tedaviye rağmen kötüleşirse doktora görünmeniz gerekmektedir.

DOĞAL AĞRI KESİCİ ESANSİYEL YAĞLAR ın hangileri olduğunu öğrenmek için Lütfen Yazıyı Okuyunuz.