Tiroid hastalıklarının sayısındaki kademeli artış nedeniyle, insanlar tiroidlerinin sağlığı hakkında daha bilinçli hale geliyor. Vakalar o kadar yaygınlaştı ki bazen çevrenizdeki herkes tiroid ile ilgili sağlık durumlarından bahsediyor gibi geliyor.
     

     Tiroid, boynunuzun ön tarafında, Adem elmasının altında bulunan kelebek şeklinde bir bezdir. Tiroid hormonları önemlidir, metabolizmayı, büyümeyi, gelişmeyi ve vücut sıcaklığını etkiler ve hatta hafif bir dengesizlik sağlık sorunlarına neden olabilir, kas zayıflığına, yorgunluğa ve hatta kilo alımına yol açabilir. Tiroid dengesizliğinin neden olduğu rahatsızlığı yönetmenin basit bir yolu uçucu yağlardır. İşte rahatlama için kullanabileceğiniz 3 esansiyel yağ:


      1. Limon yağı


      Limon yağı, güçlü mantar önleyici ve antienflamatuar özelliklere sahiptir. Limon otu esansiyel yağı, doğal lenfatik fonksiyonunu korurken tiroid hastalığınızı yok etmeye yardımcı olur. Elinize birkaç damla limon yağı alabilir ve şişmiş veya iltihaplı tiroid bölgenize uygulayabilirsiniz.


      2. Mür yağı


      Diğer uçucu yağlar gibi mür de iltihabı azaltır ve antioksidan özelliklere sahiptir. Bu uçucu yağ, anti-enflamatuar olarak çağlar boyunca kullanılmaktadır. Bazı çalışmalar, tiroid bezine iki veya üç damla mür yağı sürmenin tiroid sağlığınızı desteklemeye yardımcı olabileceğini göstermektedir. Özellikle hipotiroidizmden muzdarip olduğunda faydalıdır.

Genel Sağlık Durumuzu İyileştirebilme Gücüne Sahip Doğal Esansiyel Uçucu Yağlar Hangileridir? Okuyun ve Mucizevi Doğal Ürünlerden Faydalanın