Zencefil Yağı Ürün Açıklaması

Zencefil bitkisinin köklerinden alınan zencefil yağı, onu günlük yaşamda faydalı kılan ısınma ve yatıştırıcı özelliklere sahiptir

Zencefil Esansiyel Yağı Kullanımları ve Faydaları.
 

  1. Mide bulantısı yaşadığınızda, yakınlarda bir şişe zencefil yağı isteyeceksiniz. Rahatsızlığınızı hafifletmek için suya bir veya iki damla atın. * Uzun bir araba yolculuğuna çıktığınızda veya virajlı yollarda sürdüğünüzde, arabaya zencefil yağı dökün veya avucunuza bir damla Zencefil yağı koyun ve tadını çıkarmak için nefes alın. Sakinleştirici, yatıştırıcı aroması ile mide bulantınızı geçirecektir. Ayrıca rahatlatıcı bir karın masajının parçası olarak Zencefil yağını Hindistan Cevizi Yağı ile seyrelterek topikal olarak da uygulayabilirsiniz.
     
  2. Zencefil yağı şişkinliği ve gazı azaltmaya yardımcı olur. * Bu fayda, özellikle şişkin veya rahatsız hissediyorsanız, büyük bir egzersizden önce yardımcı olur. Egzersiz yapmadan önce, şişkinliği azaltmak için  iki damla kullanarak masaj yapın.
     
  3. Difüzör karışımlarınıza zencefil yağı eklemeyi denediniz mi? Dengeli, topraklanmış bir his yaratmaya yardımcı olmak için zencefil yağını seçtiğiniz uçucu yağ difüzörüne dağıtabilirsiniz. Öğleden sonra enerjinizin azaldığını hissederseniz, ekstra duygusal bir destek için zencefil yağını havaya dağıtın. Sakinleştirici, tropikal bir karışım için difüzörünüzde üç damla Portakal, iki damla Ylang Ylang ve iki damla Zencefil esansiyel yağı deneyin . 
     
     
  4. Zencefil yağının sıcak, topraksı yapısı, onu masaj için faydalı kılar. Canlandırıcı veya ısıtan bir masaj istediğinizde, zencefil yağını Hindistan Cevizi yağı ile seyreltin ve topikal olarak uygulayın. Kimyasal yapısı nedeniyle Zencefil yatıştırıcı bir uçucu yağ olarak bilinir. Ylang Ylang ve Mür yağı gibi uçucu yağlar, Zencefil yağı ile benzer kimyasal bileşenleri paylaşır ve ayrıca yatıştırıcı özellikleriyle bilinir. 

 

 

Bitki Tanımı

Zencefil esansiyel yağı, zencefil bitkisinin köksapından veya yer altı gövdesinden alınır. Oldukça aromatik bir bitki olan zencefilin kalın kökleri, yapraklı uzun sürgünleri ve soluk çiçekleri vardır - zencefil bitkisinin köksapı veya kökü en çok aroma ve diğer uygulamalar için yararlıdır. Yüzyıllar boyunca, zencefil kökü lezzet katmak için pişirme uygulamalarında kullanılmıştır veya baharat olarak kurutulmuş ve toz haline getirilmiştir.

 

Zencefil Esansiyel Yağı Kimyası

Ana Kimyasal Bileşenler: a-zingiberen, sesquiphellandrene

Zencefil uçucu yağı, genellikle
Ylang Ylang ve Mür yağı gibi yatıştırıcı uçucu yağlarda bulunan seskiterpenler adı verilen kimyasal bir gruptan oluşur. Zencefil yağı, dahili olarak kullanıldığında sindirim sağlığına katkıda bulunan ve aromatik olarak kullanıldığında duyguların dengelenmesini ve dengesini destekleyen zingiberene ve sesquiphellandrene adı verilen seskiterpenleri içerir.

 

Zencefil uçucu yağının temel kimyasal bileşeni olan seskiterpen olan alfa zingiberen, zencefile kendine özgü tadı veren şeydir. Zencefil yağının kimyasal yapısı, sağlıklı sindirimi destekleme ve dahili olarak alındığında ara sıra mide bulantısını azaltma * veya yatıştırıcı bir masaj oluşturma yeteneği dahil olmak üzere vücut için yatıştırıcı özelliklerine katkıda bulunur. 

Zencefil Esansiyel Yağı ile İyi Karışan Yağlar

Zencefil esansiyel yağının baharatlı, toprak tonları, Tarçın ve diğer sıcak yağlarla iyi uyum sağlar. Ayrıca Zencefil yağını Portakal veya Ylang Ylang gibi tatlı narenciye kokularıyla karıştırabilirsiniz.  

Uyarılar

Çocukların erişemeyeceği yerlerde saklayın. Hamileyseniz, emziriyorsanız veya doktor bakımı altındaysanız, doktorunuza danışın. Gözler, iç kulaklar ve hassas bölgelerle temastan kaçının.