İhtiyacınız olan malzemeler:

 

- Sprey şişesi

 

-  15 damla      çay ağacı esansiyel yağı

 

-  ½ su bardağı damıtılmış sirke

 

 

Evde küf probleminiz mi var?

 

               Küf oluşumu evde meydana gelen bir sorundur ve son derece yaygın bir mantar türüdür. Küf, dış mekânlarımızda veya iç mekânlarda bulunabilir ve nemli, sıcak ortamlarda büyür. Beyaz veya grimsi renklidir. Genellikle duş kabinlerinde ve banyolarda yetişir.

 

               Küf havada tozlar oluşturarak çoğalır. Bunlar çıplak gözle görülemeyen küçük taneciklerdir. Bu tanecikler dış ve iç mekan havasında hareket eder ve nemli bir yüzeye çıktıklarında küf büyümeye başlayabilir.

 

               Banyolar, duş kabinleri ve bodrumlar, küf oluşumuna duyarlı tipik nemli alanlardır. Küf ayrıca alçıpan, tavan döşemeleri, halılar, mobilyalar, kanallar, çatı kaplamaları, paneller, duvar kâğıtları, lavabo altı ve sıhhi tesisat borularının etrafındaki alanlar gibi evin diğer nemli alanlarında da büyüyebilir. Kalıp farklı renklerde görünebilir. Bazen küf kokusunun eşlik ettiği noktalarda ortaya çıkar.

 

    VİRÜSLER  ÜZERİNDE EN ETKİLİ DOĞAL UÇUCU YAĞLAR HANGİLERİDİR?

         


                 Küfler sadece kötü görünmekle kalmaz, aynı zamanda küfün havaya saldığı alerjiye neden olan maddeler nedeniyle sağlık etkilerine de neden olurlar. Küfe karşı alerjik reaksiyonlar, küfün en yaygın sağlık etkileridir ve bunlar hemen ortaya çıkabilir veya bir süre sonra gelişebilir. Küf alerjisinin bazı belirti ve bulguları hapşırma, burun akıntısı, öksürme, hırıltı, gözlerde sulanma, gözlerde kızarıklık, gözlerde kaşıntı ve cilt tahrişidir. Küf tanecikleri de astım ataklarına neden olabilir. Bazı insanlar ayrıca küf maruziyetine karşı şiddetli reaksiyonlar geliştirebilir ve ateş ve nefes almada zorluk yaşayabilir.

 

               Evin içindeki küfü tamamen ortadan kaldırmak mümkün değildir. Bununla birlikte, evdeki nemi kontrol ederek küf oluşumu önlenebilir.

 

Nasıl Önlenir?

1. Nem birikmesini önlemek için sızıntı gibi su sorunlarını onarın.

 

2. Evdeki ıslak alanları temizleyin ve kurulayın.

 

3. Nemli mevsimlerde, nem birikimini azaltmak için bir klima veya hava nemlendirici kullanın.

 

4. Bodrum ve banyo gibi nemli alanlarda halı kullanmaktan kaçının.

 

5. Nemi kontrol etmek için evde iyi havalandırma sağlayın.

 

Küf Önlenmesi İçin Çay Ağacı Yağı Kullanmak

               Evinizde zaten küf varsa, onlardan kurtulmanız gerekir. Bazı insanlar küfleri gidermek için çamaşır suyu kullanırlar ama bildiğiniz gibi çamaşır suyu çok zehirlidir. Cildinize, gözlerinize ve akciğerlerinize zarar verebilecek çok güçlü bir kimyasaldır. Ayrıca havada kalan zehirli bir koku bırakır.

 

 ZİHNİ  GÜÇLENDİRMEK VE HAFIZA İÇİN HARİKA UÇUCU YAĞLAR



              Evde doğal malzemeler kullanmak her zaman en iyi seçenektir. Ev yapımı bir kalıp sökücü, zehirli temizleyiciler veya kimyasallar kullanmadan küften kurtulmanın ve sağlık risklerini ortadan kaldırmanın güvenli ve doğal bir yoludur. Doğal malzemeler kullanmak; insanlar, evcil hayvanlar ve çevre için daha iyi ve daha güvenlidir.

 

               Sirke popüler bir doğal temizlik maddesidir. Bazı küf türlerini öldürebilen ve gelecekte küf salgınlarını önleyebilen hafif bir asittir. Aynı zamanda doğal olarak antimikrobiyal bir maddedir. Çay ağacı esansiyel yağı, antibakteriyel ve antifungal özellikleri ile bilinir. Her türlü küfü öldürme yeteneğine sahiptir. Çay ağacı yağı güçlü bir kokuya sahiptir ancak insanlara ve evcil hayvanlara zararsızdır ve bir süre sonra kaybolur.

 

Talimatlar

1. Bir sprey şişesine ½ fincan damıtılmış sirke dökün.

 

2. 15 damla çay ağacı esansiyel yağı ekleyin.

 

3. Şişeyi sallayın ve doğrudan küflü yüzeylere püskürtün.

 

4. Küflü yüzeye dokunmayın ve 30 dakika bekletin.

 

5. Bir fırça kullanarak kalıbı ovalayın ve durulayın.

 

               Bu ev yapımı kalıp sökücü sprey, banyoda ve diğer nemli yerlerde küf oluşumunu önlemek için de kullanılabilir.