GÖZALTI TORBALARI NASIL TEDAVİ EDİLİR VE ÖNLENİR

 

Birçok nedenden dolayı en sık görülen güzellik şikâyetlerinden biri de gözaltı şişlikleri veya gözaltı torbalarıdır. Gözaltı torbaları sizi yorgun gösterirler, yaşlanmanın belirtilerini belirginleştirebilirler ve kamufle edilmeleri çok zordur. Makyaj renk değişimine yardımcı olabilir, ancak şişkinliği ortadan kaldırmaz.

Gözaltının bu kadar huysuz olmasının nedeni, cildimizin yüzün bu kısmında ince olmasından kaynaklanmaktadır. 25 yaşından itibaren cilt kollajen ve elastini kaybetmeye başlar. Bu durum, cildimizin gevşemesine, sarkmasına ve şişkinliğe yatkın olmasına neden olur. En kötü durumda gözlerin altındaki alan etkilenir. Yani, vücuttaki herhangi bir iltihaplanma türü, kollajen ve elastin eksikliğini telafi edecek yağ veya kas olmadığı için gözlerin altında şişlik olarak ortaya çıkıyor.

Gözaltı torbaları her yaşta ve çeşitli nedenlerle ortaya çıkabilir.  Gül ve Alman(Roman) Papatyası uçucu yağları ile yapacağınız karışım anti-enflamatuar özelliği sağlayacağı için gözaltındaki şişkinliği azaltmaya yardımcı olacaktır. Günden güne daha tazelenmiş ve dinlenmiş hissedeceksiniz.


AKARLARI ÖLDÜREN  UÇUCU YAĞLAR HANGİLERİDİR




Bu makale, gözaltı torbalarının bazı nedenlerini ve bunları çözmenin yollarını araştırıyor.

 

Dehidrasyon

İnsan vücudunun% 60'ı sudan oluşur. Bu, sulu kalmanın tüm fizyolojik işlevlerimiz için gerekli olduğu anlamına gelir. Daha fazla su içmemiz için sürekli mesajlaşmamıza rağmen, Dünyadaki yetişkinlerin çoğu farkına bile varmadan kronik olarak susuz kalıyor. Yetişkin kadınların günde en az 2 litre ve yetişkin erkeklerin 2,5 litre su içmeleri önerilir. Aktif iseniz bu miktar artar. Dehidrasyon, hem koyu halkaların hem de gözaltı torbalarının ana nedenlerinden biridir. Daha fazla su içmek, etrafınızdaki en etkili ve en ucuz güzellik hilelerinden biridir.

 

CİLT TİPİNİZE HANGİ  UÇUCU YAĞLAR UYGUNDUR


Nasıl daha fazla su içilir

  1. Suyu çok yumuşak bulursanız, bir sürahi suya çilek, limon ve belki biraz taze nane gibi taze meyveler eklemeyi deneyin. Suyun yerine karışımdan içebilirsiniz. Kafeinsiz, sütsüz ve şekersiz bitki çayı da günlük su alımınıza katkıda bulunur.
  2. 1 litrelik bir sürahiye yatırım yapın ve günde bir kez doldurduğunuzdan ve sonunda bittiğinden emin olun. Bu, minimum hedefe ulaştığınızdan emin olmanın kolay bir yoludur.
  3. Uyandıktan sonra en az 2 bardak su içerek güne başlayın. Mümkünse tercihen daha fazla! Bu, vücudunuzun suya en çok ihtiyaç duyduğu zamandır ve kahvaltıdan önce sekiz bardaktan ikisini çizerek, iyi bir başlangıç ​​yapacaksınız.

 


DOĞAL VE YAPAY  YAĞLARIN FARKLARI NELERDİR

 

Uyku eksikliği. 

Uykusuzluğun etkileri: Yeterince uyuyamamak, kendimizi yorgun hissetmemize ve yorgun görünmemize neden olur ve bu sinir bozucu göz torbaları için ana suçludur.

 

Nasıl daha fazla uyuyabilirim?

  1. Her gece aynı saatte yatın ve her sabah aynı saatte uyanın. Vücudunuz rutinden zevk alır ve düzenli bir uyku düzeni oluşturarak daha hızlı uykuya daldığınızı ve daha kolay uyandığınızı göreceksiniz.
  2. Yatmadan en az 2 saat önce elektroniği kapatın. Elektronik cihazlarımızdan yayılan mavi ışık, beynimizin doğal Sirkadiyen ritmimizle karıştırılarak gündüz olduğunu düşünmesine neden olur. Ek olarak, mavi ışık bizi uykulu yapan hormon olan melatonin üretimimizi engeller.
  3. Daha erken bir akşam yemeği yemek, siz uyumaya çalışırken vücudunuzun yemeğinizi sindirmek için çok fazla çalışmayacağı anlamına gelir. Uyku, vücudun dinlenme ve sindirme zamanı değil, dinlenme ve onarım zamanıdır. Yatmadan en az 2 saat önce yemek yemeyi bırakmak sadece vücudunuzun daha iyi uyumasına değil, aynı zamanda hasarlı hücreleri iyileştirmesine de yardımcı olacaktır.

Fazla Sodyum

Diyetimizde çok fazla tuz olması su tutmamıza neden olur. Bu da gözlerimizin altındaki hassas bölgede ortaya çıkıyor. İdeal olarak, yetişkinlerin her gün 1,500 mg sodyum tüketmeleri gerekir. Bu sadece yarım çay kaşığı tuz! Tahmin edebileceğiniz gibi, çoğumuz bundan çok daha fazlasını tüketiyoruz.

 

SAÇLARINIZA LAVANTA  YAĞI UYGULAMAK İÇİN 5 ÖNEMLİ SEBEP



Tuz Nasıl Kesilir

  1. 90/10 kuralına uyun. Yemeğinizin% 90'ı bütün ve işlenmemiş olmalı, diğer% 10'u istediğiniz gibi olabilir.
  2. Evde yemek yapmak, sağlığın anahtarıdır. Dünyanın en erdemli niyetlerine sahip olabilirsiniz, ancak restoranlarda yemek yiyorsanız, 'sağlıklı' olanlarda bile, düşündüğünüzden daha fazla tuz (ve yağ ve şeker) yiyorsunuzdur. Restoranlar, insanların daha fazlası için geri gelmesini sağlayacak yemekler yaratma işindedir ve bunu yapma biçimleri lezzetlidir. Ve nasıl lezzet yaratırsınız? Tuz! Dışarıda yemek yemeyi seviyorsanız, burada da 90/10 kuralına uymaya çalışın.
  3. Tadına varana kadar yemeğinize tuz eklemeyin. Bu apaçık görünebilir, ancak kaç kişinin bilinçsizce bunu yapma alışkanlığına sahip olduğuna inanamazsınız. Ne kadar az tuz kullanırsanız, damak zevkiniz sebzelerin ve tam tahılların sağladığı doğal tatlara o kadar çabuk alışacaktır.

 

Yaşam tarzı değişiklikleri, gözaltı şişkinliğini azaltmanın ve önlemenin anahtarıdır. Yine de cildinize uygulandığında bazı bileşenler gözaltı torbalarının azalmasına da yardımcı olabilir. Aşağıdaki gözaltı yağı tarifimiz gibi doğal bir tedavi eklemek, iltihabı nazikçe ve doğal olarak azaltmanın ve cildimizi badem yağından A vitamini ile güçlendirmenin bir yoludur.

 

TIRNAK GÜÇLENDİRME  VE SAĞLIKLI TIRNAKLAR İÇİN EN İYİ UÇUCU YAĞLAR



Göz Altı Yağı Tarifi

Malzemeler

·         3 damla          Gül Esansiyel Yağı

·         2 damla          Alman (Roman) Papatyası Yağı

·         3 çay kaşığı     Badem Yağı

·         15 ml Koyu renkli Cam Şişe

Talimatlar

1. Tüm malzemeleri 15 ml'lik cam şişede birleştirin.
2. Karıştırmak için iyice karıştırın.
3. Cildinizi temizledikten sonra parmak uçlarınızla gözlerin ve kaş kemiğinin hemen altına 2 damla harmanlanmış karışımı uygulayın.
4. Göz kapağından kaçının çünkü tahrişe neden olabilir. En iyi sonuçları almak için gece yatmadan hemen önce uygulayın.

 

NOT: Göz temasından kaçının. Karanlık ve serin bir yerde saklayın.