ISI ŞEKİLLENDİRMESİ SAÇLARA ZARAR VERİR Mİ?

Düzleştiriciler ve bukle maşaları saçınızı 95 ila 170 ° C arasında ısıtır. Saçınız 130 ° C'nin (266 ° F) üzerinde ısındığında, saçın hasar bölgesine girmişsinizdir ve sıcak metalin birkaç saat saç üzerinde kalmasına izin vermişsinizdir. Saniyeler onu hemen yakabilir. 

  • Kullandığınız saç rengi pigmentleri, sarı saçlı gibi, koruyucu sprey olmadan ısı şekillendirme araçlarını kullanırken değişmeye başlayabilir (örneğin, ağartılmış saçlar pirinç gibi olur).
  • Saçınıza güç ve elastikiyet kazandıran keratin proteinleri parçalanmaya başlar.
  • Saçın dış yüzeyi çatlar ve yıpranır ve koruyucu özelliğini kaybeder.
  • Nem, saç telinin iç katmanlarından buharlaşır - ve ıslak saçı ısıtırsanız, buhar saç yapısını patlatır ve kırılmaya, uçların ayrılmasına neden olur.

Isı koruma spreyi, saçınızın sağlıklı kalmasına yardımcı olmak için şekillendirme araçlarınız ile saçınız arasında koruyucu bir bariyer oluşturarak bu tür ısıya bağlı hasarları önlemek için tasarlanmıştır.


ANTİVİRAL UÇUCU  YAĞLAR NELERDİR?



ISI KORUYUCULARI NASIL ÇALIŞIR?

Etkilerini ortaya çıkarmak için, özellikle PVP / DMAPA akrilatlar kopolimeri, kuaterniyum-70 ve hidrolize buğday proteini olmak üzere, birkaç ısı koruyucu bileşen bağımsız olarak incelenmiştir. Genel olarak, bu bileşenler saç yüzeyinde ince bir film oluşturur ve ısı iletimini yavaşlatmaya ve ısıyı daha eşit bir şekilde dağıtmaya yardımcı olan bir termal koruyucu sağlar. Bu, şoku azaltmak için saçın aniden değil kademeli olarak ısınacağı ve daha az saç hasarı ile sonuçlanacağı anlamına gelir.

ISI KORUYUCULARIN FAYDALARI NELERDİR?

Saçlar için bir ısı koruyucu, hâlihazırda mevcut olanı kapatarak suyun buharlaşmasını da azaltır. Saçın kıvrılmasına ve şekillendirmenin çökmesine neden olan atmosferdeki nemi önlemek için bir sızdırmazlık oluşturur. Temelde saç ürünü, saçınızın genel durumunu korumanıza yardımcı olacaktır. 

Unutmayın ki ısı koruyucuları, ısı ile şekillendirmenin neden olduğu hasar miktarını en fazla yaklaşık %50 oranında azaltır.


EV OFİSİNİZ İÇİN EN  İYİ UÇUCU YAĞ SEÇİMLERİ



Isı koruyucularının yalnızca ısıyla şekillendirmenin neden olduğu hasar miktarını azalttığını - en iyi sonuçlar bile en fazla %50 ısı koruması gösterir - ve havadaki kirleticiler gibi diğer tehditlere karşı kapsamlı koruma sağlamadığını unutmayın. Güneşin UV ışınlarından korunma, benzer şekilde çalışsalar da, tamamen başka bir bileşen sınıfını içerir.

ISI KORUYUCU SPREY TARİFİ

      Misk Adaçayı ve Sardunya esansiyel yağlarından yapılan bu ısı koruyucu sprey ile saçlarınızı koruyun. Yapması kolay olan bu kendin yap spreyi saçınızı dolgun ve sağlıklı hissettirecek.


Malzemeler

·         1 çay kaşığı            Hindistan Cevizi Yağı

·         1 yemek kaşığı       Badem yağı

·         1 su bardağı su

·         5 damla                  Misk Adaçayı yağı

·         5 damla                  Sardunya yağı


Talimatlar


1.    Suyun yarısını sprey şişesine dökün.

2.    Hindistan Cevizi Yağı, badem yağı, saç kremi ve uçucu yağları şişeye ekleyin.

3.    Kalan suyu ekleyin ve iyice çalkalayın.

4.    Kullanmak için saça bir spritz uygulayın ve saç hafifçe kaplanana kadar uygulamaya devam edin.