Selvi Yağı Tam Olarak Nedir?

       Selvi yağı, selvi ağacının saplarından, dallarından ve yapraklarından elde edilen esansiyel bir yağdır. Çoğu selvi yağı, yaklaşık 17 milyon yıldır yeryüzünde bulunan Akdeniz selvi olarak da bilinen Cupressus Sempervirens'ten yapılır. Selvi yağı üzerinde yapılan çalışmaların çoğu bu özel ağaç ve ondan elde edilen uçucu yağa odaklanmaktadır. Tıbbi nitelikleri ile bilinen selvi yağının sağlığa birçok faydası vardır ve çeşitli sağlık sorunlarını tedavi etmek için kullanılmıştır. Mantar önleyici, mikrop önleyici ve bakteri önleyici özellikleri, onu doğal olarak iyileşmemiz için doğanın ilacı yapar.

 

Selvi Esansiyel Yağı Kullanımına İlişkin Güvenlik İpuçları

       Uçucu yağlar birçok iyileştirici özelliğe sahip olsa da, uçucu yağların oldukça konsantre olduğunu ve bunları kullanırken önlem alınması gerektiğini lütfen unutmayın. Selvi yağı için bazı güvenlik hususları:

·      Selvi yağının dahili kullanımı güvenli değildir. Sadece harici kullanım içindir.

·      Selvi yağı aromatik ve topikal olarak (uygun şekilde seyreltildiğinde) güvenle kullanılabilir.

·           Uçucu yağlar cilde uygulanmadan önce uygun şekilde seyreltilmelidir.    Selvi yağı için, 1:2 esansiyel yağın taşıyıcı yağa oranını öneriyoruz.

·      Daha geniş bir alana uygulamadan önce küçük bir cilt parçası üzerinde test ettiğinizden emin olun. Herhangi bir uçucu yağa alerjik reaksiyonlar ve hassasiyetler oluşabilir.

·      Güvenliğini desteklemek adına yeterli araştırma olmadığı için hamile veya emzirirken selvi yağı kullanılmasını önermiyoruz.


ALERJİ ÖNLEMEYE  KATKI SAĞLAYAN YÜZ BUHARI TARİFİ


Selvi Yağının En İyi 7 Kullanımı:

1. Solunum Sorunlarını ve Öksürüğü Rahatlatmak İçin Selvi Yağı

       Doğal bir antispazmodik ve solunum toniği olan selvi yağı, solunum sorunlarını gidermeye, boğazı temizlemeye, burun ve göğüs tıkanıklığını azaltmaya yardımcı olabilir ve ayrıca öksürüğü tedavi edebilir. Kullanmak için doğrudan şişeden soluyabilir veya bir difüzöre veya ılık bir banyoya birkaç damla ekleyebilirsiniz. Göğüs tıkanıklığı için taşıyıcı yağda 3-4 damla seyreltin ve doğrudan göğüs bölgesine masaj yapın.

 

2. Küçük Kesikleri ve Yaraları İyileştirmek İçin Selvi Yağı

       Selvi esansiyel yağı anti-mikrobiyal ve anti-bakteriyel olduğundan, kesikleri ve yaraları temizleyip iyileştirmeye yardımcı olarak cilt enfeksiyonlarını ve yara izlerini önleyebilir. Cilde uygulamadan önce bir taşıyıcı yağda seyreltdiğinizden emin olun. Önemli kesikler ve daha derin yaralar için tıbbi yardım almanız gerektiğini lütfen unutmayın.

3. Varisli Damarların Tedavisi İçin Selvi Yağı

      Selvi yağının, doğal olarak kan akışını artırmaya ve dolaşımı iyileştirmeye yardımcı olarak varisli damarlar üzerinde iltihap önleyici bir etkiye sahip olduğu bilinmektedir. Bir taşıyıcı yağda seyreltilmiş birkaç damla selvi yağını düzenli olarak uygulayarak ve cilde masaj yaparak varisli damarların görünümünü azaltmaya yardımcı olabilirsiniz.


SAĞLIKLI VE DOĞAL  YAĞLAR İÇEREN ÇOCUK SABUNU TARİFİ


4. Akne Tedavisi Olarak Selvi Yağı

        Anti-bakteriyel ve anti-mikrobiyal özelliklerinden dolayı, selvi yağı akne tedavisi için sıklıkla tavsiye edilir, çünkü akne koşullarına neden olan ve kötüleşen bakterileri öldürmeye yardımcı olur. Selvi yağı aynı zamanda doğal bir büzücüdür ve cildi kurutmadan yağ görünümünü azaltmaya yardımcı olur. Bu, sivilce için harika bir leke tedavisi ve akne eğilimli cilt için düzenli bir yüz tedavisi yapar. Kullanmak için, göz çevresinden kaçınarak, temizledikten sonra birkaç damla (bir taşıyıcı yağda seyreltilmiş) doğrudan yüze uygulayın.

5. Derin Gözenek Temizleyici Olarak Selvi Yağı

        Gözenek temizleyici olarak selvi yağı, ciltteki toksinleri ve kirleri doğal olarak çeker, gözenekleri küçültmeye ve gevşek sarkmış cildi sıkılaştırmaya yardımcı olur. Düzenli günlük kullanımla, cildinizde daha fazla parlaklık için yenilenmiş cildi ortaya çıkaracak doğal detoksifikasyon bekleyebilirsiniz! 

6. Saç Dökülmesi Tedavisinde Selvi Yağı

      Selvi esansiyel yağı, saç dökülmesini azaltarak ve yeni saç büyümesini teşvik ederek kafa derisine fayda sağlayabilir. Düzenli günlük kullanımla saç derisinin sağlığını ve durumunu iyileştirir, gözeneklerin doğal olarak sıkılaşmasını sağlayarak saç dökülmesi döngüsünü durdurur. Aynı zamanda artan kan akışını teşvik etmeye, kılcal damarları güçlendirmeye ve sebum üretimini düzenlemeye yardımcı olur. Bu denge, içeriden sağlıklı saç büyümesini teşvik etmek için toplam saç folikülünü güçlendirir!

7. Kepek Tedavisi Olarak Selvi Yağı

        Antibakteriyel ve mantar önleyici özellikleri nedeniyle selvi yağı, kepeğe neden olan bakteri veya mantarlara saldırarak kepek tedavisine yardımcı olabilir ve saç derisindeki pullanma ve kaşıntı semptomlarını hafifletebilir. Şampuanınıza birkaç damla ekleyin veya doğrudan kafa derisine uygulayın (bir taşıyıcı yağda seyreltmeyi unutmayın).

 


PİRELERİ VE KENELERİ  UZAKLAŞTIRAN 3 ESANSİYEL YAĞ



Doğal Saç Dökülmesi Tedavisi için Ev Yapımı Kendin Yap Çözümünü Deneyin

        Yeni saç büyümesini teşvik etmek ve saç dökülmesini yavaşlatmak için aşağıdaki karışımı yapın ve saç derinize haftada 3-4 kez masaj yapın: