Uçucu yağlar en çok yüz kremleri gibi güzellik ürünlerinde veya aromaterapi için bir brülörde kullanılır. Aromatik özellikleriyle bilinirler, ancak onlara iyileştirici ilaçlar olarak bakmaya başladığınızda çok daha karmaşıktırlar. Uçucu yağlar sinüs enfeksiyonları, baş ağrısı, stres ve sindirim sorunlarınızın tedavisinde yardımcı olabilir.

 

Uçucu yağları sağlıklı gıda mağazalarında bulabilirsiniz ve çekici, iyileştirici bir koku oluşturmak için karıştırılabilirler. Unutulmaması gereken önemli bir nokta, saf uçucu yağların çok konsantre olduğu ve topikal olarak uygulanacaklarsa seyreltilmeleri gerektiğidir. Cilde uygulamadan önce bir veya iki damla esansiyel yağı      jojoba,       hindistancevizi veya zeytinyağı gibi en sevdiğiniz        taşıyıcı yağlardan biriyle karıştırın. 

 

Uçucu yağları uygulamak ve vücudunuzu doğal yoldan iyileştirmeye başlamak için bu dört önemli bölgeye uygulama yapın.  

 

BAHAR ŞENLİĞİ ODA  SPREYİ İLE EVİNİZİN KOKUSUNU TAZELEYİN 


Şakaklar

Uçucu yağlar uygulamak için muhtemelen en iyi bilinen alan, şakakların baskı noktasıdır.      Lavanta,         nane ve         limon esansiyel yağlarının hepsinin rahatlamaya ve stresi azaltmaya yardımcı olduğu bilinmektedir. Bu, seyreltilmiş uçucu yağları günün herhangi bir saatinde sürmek için harika bir bölgedir. Özellikle geceleri iyi bir uyku çekmek için beyninizi dinlendirmeniz gerektiğinde kullanışlı olduğu bilinmektedir.  

 

Göğüs

Uçucu yağı bir difüzöre birkaç damla damlatmak, solunum problemlerini gidermenin popüler yoludur. Bununla birlikte, herhangi bir tıkanıklığınız veya öksürüğünüz varsa, esansiyel yağları topikal olarak göğsünüze uygulamak harikalar yaratabilir. Bir         okaliptüs veya           ardıç meyvesi esansiyel yağı kullanmak göğsünüzü gevşetir ve kısa sürede nefesinizi daha net hale getirir.

 

Mide

Sindirim sorunlarınız olduğunda mideye uçucu yağlar uygulamayı düşünün.           Nane esansiyel yağı ile ağrıyan bir mideyi ne kadar çabuk yatıştırabildiğinize şaşıracaksınız. Şakaklarda kullanıldığında sakinleştirici olduğu gibi, gerginseniz, mide bulantınız varsa veya hazımsızlık çekiyorsanız midenizi sakinleştirebilir.

 

EV YAPIMI BEBEK  BEZİ  KREMİ İLE BEBEĞİNİZİ N SAĞLIĞINI KORUYUN


Ayak

Ayakların esansiyel yağları vücudun diğer bölümlerinden daha hızlı emdiği söylentileri geniş çapta tartışmalı olsa da, ayakların çeşitli refleksoloji noktalarıyla dolu olduğuna şüphe yok. Sindirim için iç kemerler gibi ayaklardaki refleksoloji noktalarına uçucu yağlarla masaj yapmanın avantajlarından yararlanın. Bu bölge için popüler bir uçucu yağ, kokusu ve antibakteriyel özellikleri nedeniyle       çay ağacıdır.     Bergamot,          kekik veya            biberiye de kokuları ve mucizevî iyileştirici etkileri nedeniyle ayaklarda popülerdir.  

 

 

 

Not:  Cildiniz hassassa veya hamileyseniz veya emziriyorsanız, cilt üzerinde uçucu yağ kullanmadan önce doktorunuza danışmak her zaman iyi bir fikirdir.