Uçucu yağlar, iyi bir gece uykusu arayışında güçlü müttefiklerdir. Huzurlu ve tutarlı bir yatma zamanı rutini ve uyku için bazı difüzör tarifleri huzurlu uykuyu teşvik eder. İşte Uçucu Yağlarla Uykuyu Artırmak için 11 İpucu.


1. Tutarlı Bir Uyku Zamanı Rutini Oluşturun

Siz ve çocuklarınız, her gece yatmadan önce aynı hazırlıkları yaptığınız bir rutinden faydalanabilirsiniz. Bu, vücudunuza gevşemeye hazırlamak ve yatmak için rahatlamaya başlamak için sinyaller verir.

Her gece tam zamanlamayı takip edemiyorsanız sorun değil. Ancak buna bağlı kalabildiğinizde, sizin ve diğer aile bireylerinizin iyi bir gece uykusuna yönelik tanıdık adımlara gerçekten tepki verdiğinizi fark edeceksiniz. 


SİNDİRİM KOLAYLIĞI  İÇİN ÖZEL MASAJ YAĞI TARİFİ


2. Güvenli Hisset

Eviniz, tüm ailenin iyi bir gece uykusu alabileceği güvenli bir sığınak olmalıdır. 

3. Sakin Ol

Yatmadan önce bir başlangıç ​​adımı olarak evinizdeki sıcaklığı düşürmeyi deneyin. Bu aslında vücuda dinlenmeye hazırlanma sinyali verir. Birkaç derece bile vücudunuza günü tamamladığımızı ve ertelemeye hazırlandığınızı söyleyebilir.

4. Fişi çekin

Yatmadan önce ekran sürenizi sınırlayın. Yatmadan hemen önce okumak veya eğlenmek için elektronik cihazları kullanmanın zararları  arasında daha uzun uyumak, daha az dinlendirici uyku ve uyandıktan sonra artan yorgunluk sayılabilir. 

EN İYİ MANTAR  KARŞITI ESANSİYEL YAĞ NEDİR?


5. Uçucu Yağlar

Uçucu yağlarla uykuyu artırın. İyi bir gece dinlenmesini teşvik eden yaygın yağlar. Bunlar sağlıklı uykuyu teşvik etmek için iyi seçeneklerdir: 

Uçucu yağlar rahatlamanıza, günün endişelerini bir kenara bırakmanıza ve zihninizi sakinleştirmenize yardımcı olur. Aşağıdaki uyku için önemli gördüğümüz tariflerimizden birini veya birkaçını deneyin.

6. Kaliteli Bir Yastık Edinin

Rahat bir yastığa sahip olun. Yastık ihtiyaçlarınız, yan uyuyan, arka uyuyan veya çılgın karın uyuyanlardan biri olmanıza bağlı olarak değişecektir.

Evinizi, zihninizi ve bedeninizi uykuya hazırlamak önemlidir. Sonraki ipuçları, vücudunuzu gece rahatlaması için hazırlamaya odaklanır:


SEVGİLİLER GÜNÜ İÇİN  ESANSİYEL YAĞLAR – LİBİDONUZU AROMATERAPİ İLE GÜÇLENDİRİN


7. Uzaklaşın

Güzel, ılık, rahatlatıcı bir lavanta sütü banyosu yapmak, yatmadan önce rutininizin değerli bir parçası olabilir. Cildiniz ihtiyacı olan bakımı emerken, süt vücudunuzu sakinleştirir.

8. Yüzünüzü Temizleyin

Bu sadece hijyenik değil, bilimsel! Yatmadan önce yüzünüzü soğuk suyla yıkamak aslında vücudunuza dinlenme ihtiyacı sinyali verir.

9. Uykulu Düşünceler

Alanınız uykuya hazır. Vücudunuz yatmaya hazır. Şimdi zihninizi ve düşüncelerinizi iyi bir gece uykusu almaya odaklayın.  Hiçbir şeye odaklanmayın.

10. Zihninizi Temizleyin

Uyku, tüm endişeli düşüncelerini boşaltabilenler için en iyisidir. Kaygı sizi tamamen rahatlamaktan alıkoyabilir. 


KENDİN YAP KARIŞIMI  İLE HAVAYI ROMANTİZM İLE DOLDURUN


11. Uykulu Şarkılar

Ninniler sadece bebekler için değildir. Müziğin insanların rahatlamasına ve uykuya dalmasına yardımcı olduğu kanıtlanmıştır

Tatlı Uyku Difüzörü Tarifi

Derin Uyku Difüzörü Tarifi

Dreamland Difüzör Tarifine Kapalı

Uykulu Ayak Ovma Tarifi

Talimatlar

  • Uçucu yağları ve taşıyıcı yağı ayak tabanlarınıza uygulayın.
  • Ayaklarınızı yumuşak çoraplarla örtün.
  • Huzurlu bir gece uykusunun tadını çıkarın.
  • Not: Bu tarife     Vetiver ve      Alman (Roman) Papatya Uçucu Yağları da ekleyebilirsiniz.

Uyku Masajı Tarifi

Talimatlar

  • Sedir Ağacı Esansiyel Yağını kalbinizin üzerine uygulayın.
  • Lavanta'yı   taşıyıcı yağ ile karıştırın ve omurganız boyunca uygulayın. Bu uygulama, banyodan sonra veya yatmadan önce rutininiz sırasında uygulanmalıdır.
  • Derin nefes alın ve sağlıklı bir şekilde dinlenin!