Detoksifiye edici uçucu yağlar

·         Selvi: İdrar söktürücüdür, kan ve lenf damarlarını yumuşatır ve lenf tıkanıklığını giderir.

 

·         Limon: Vücudu enfeksiyona karşı savunmak için beyaz kan hücrelerini uyarır ve 'grip gibi virüslere karşı etkilidir. Kan ve karaciğer yoluyla detoks yapar.



·         Greyfurt: İdrar söktürücü, mantar önleyicidir ve lenfatik dolaşımı ve toksinlerin yok edilmesini hızlandırır. Deri, idrar yolu, karaciğer, safra kesesi ve lenfatik sistem yoluyla detoks yapar.

 

·         Rezene: İdrar söktürücüdür ve sindirime ve eliminasyona yardımcı olarak parazitleri dışarı atar. Cilt, böbrekler ve sindirim sistemi yoluyla detoks yapar.

 

·         Köknar İğnesi: Antiseptiktir, kanser önleyicidir ve böbrek üstü bezlerini detoksifiye eder.

 

·         Günlük: Rahatlatıcı etkileri sayesinde dokuları ve sinir sistemini nazikçe yeniler.

 

·         Ardıç Meyvesi: Antiviral, idrar söktürücüdür ve yağ dokularındaki toksinleri ortadan kaldırarak ve ürik asidi sistemden atarak selüliti azaltmaya yardımcı olur. Böbrekler, deri ve idrar yolları yoluyla detoks yapar.

·         Palmarosa: Sindirim sistemini hücresel düzeyde temizler. Sinir ve sindirim sistemleri yoluyla detoks yapar.

 

·         Paçuli: Derin stres giderici özellikleri sayesinde cildi detoksifiye etmek ve bağışıklık sistemini güçlendirmek için bezler üzerinde hareket ettiği bilimsel açıdan kanıtlanmıştır.

 

·         Nane: Enfeksiyonlara ve toksik kalıntılarına karşı güçlüdür ancak asla banyoda veya doğrudan mukoza zarlarında kullanmayın; cildi tahriş edebilir. Solunum ve sindirim sistemleri yoluyla detoks yapar.

 

·         Gül: Nazik ve o kadar rahatlatıcıdır ki, hormonları dengelediği ve yalnızca strese ve yan ürünlerine karşı etkisiyle bağışıklık sistemini uyardığı kanıtlanmıştır.

 

·         Gül Sardunya: Dolaşımı artırır, özellikle menopozda hormonları dengeler ve yararlı bakterileri korur. Karaciğeri, pankreası ve dalağı güçlendirerek detoks yapar.

 

·         Biberiye: Dolaşımı artırır. Solunum sistemini detoksifiye eder ve mukozayı temizler.

 

·         Ylang Ylang: Güçlü bir şekilde rahatlatıcıdır, sinir ve sindirim sistemleri yoluyla detoks yapar.

Narenciye esansiyel yağları hakkında bir not: Hepsi detoksifiye edicidir; ancak bir kural olarak, güneşe karşı hassaslaştırıcı olabileceğinden, hiçbiri gün ışığında cilde sürülmemelidir.



GÖZALTI  TORBALARI NASIL TEDAVİ EDİLİR VE ÖNLENİR?




VÜCUT DETOKS KARIŞIMI

 

Cildinizi ve vücudunuzu detoksifiye etmek ve selüliti azaltmak için bu karışımı kullanın. Her şeyi kayganlaştırabileceğinden, bu karışımı küvette durularken dikkatli olun!

 

İÇİNDEKİLER

ÖLÇÜ

Ardıç Meyvesi Esansiyel Yağı

4 damla

Greyfurt Esansiyel Yağı

4 damla

Melek Otu Esansiyel Yağı

2 damla

Seçtiğiniz Taşıyıcı Yağ

20 mL

 

TALİMATLAR:

1.   Malzemeleri karıştırın.

2.   Lenfatik dolaşımı harekete geçirmek ve teşvik etmek için hedeflenen bölgeye sert vuruşlarla masaj yapın. Ayrıca vücut bakım mağazalarında bulunan bir selülit rulosunu da kullanabilirsiniz.

İPUÇLARI:

1.   Kokusuz ve lekesiz bir seçenek için taşıyıcı yağınız olarak Hindistan cevizi yağı kullanabilirsiniz.

2.   Daha büyük bir miktarı karıştırabilir ve gerektiğinde kullanmak üzere koyu kehribar rengi bir cam şişede saklayabilirsiniz.

Dikkat: Bu karışımların hassasiyetlere yol açması mümkündür; tavsiye edilen kullanımları seyreltme şeklindedir (çocuklar için 1-3 damladan ve yetişkinlerin tüm vücut tedavisi için 4-7 damladan fazla olmamalıdır).

 

·         Ardıç Meyvesi Esansiyel Yağı: Bu iyileştirici, sakinleştirici yağ, akne, sedef hastalığı ve genel olarak enfeksiyonlar gibi ciltle ilgili problemlerle başa çıkmak için topikal kullanım için idealdir. Selülit oluşumunu önlerken sıvı tutulmasına karşı yardımcı olur.

·         Greyfurt Esansiyel Yağı: Bu yağ bağışıklığı artırır ve erken yaşlanma belirtilerine yol açan serbest radikallerle savaşarak vücudun toksinlerin neden olduğu zararlardan korunmasına yardımcı olur. Mevcut enfeksiyonları ortadan kaldırmak için çalışır ve vücudu gelecekteki enfeksiyonlara karşı korur.

·         Seçtiğiniz Taşıyıcı Yağ: Taşıyıcı yağlar, seyreltilmeden yüksek konsantrasyonlarda kullanıldığında etkileri zararlı olabileceğinden, topikal uygulamadan önce uçucu yağların seyreltilmesine yardımcı olur. Taşıyıcı yağlar ayrıca uçucu yağların hızla buharlaşmadan ciltte daha uzun süre kalmasına yardımcı olur. 



DOĞAL  YAĞLARLA MAKYAJ FIRÇASI NASIL TEMİZLENİR?



DETOKSİYETÖR MASAJ YAĞI (%5 TEMEL YAĞLAR)

 

İÇİNDEKİLER

ÖLÇÜ

Uçucu yağlar

(Mandalina, Limon, Misket Limonu, Greyfurt, Portakal, Ardıç ve Selvi önerilir)

Toplam 30 damla

Her yağdan yaklaşık 4 damla

Taşıyıcı yağ

(örneğin: Badem, Jojoba, Susam veya Kuşburnu)

2 yemek kaşığı (30ml)

 

TALİMATLAR

1.   Uçucu yağları taşıyıcı yağa ekleyin.

2.   Bir cam şişede karıştırın ve en kısa sürede kullanın.

3.   Sevdiğiniz vücut sistemlerini detoksifiye eden uçucu yağları seçin. Konvansiyona bakılmaksızın yeni kombinasyonlar deneyin ve etkinliği korumak ve hassaslaşmayı önlemek için karışımları iki haftada bir değiştirin.

 

·         Mandalina, Limon, Misket Limonu, Greyfurt, Portakal, Ardıç ve Selvi Esansiyel Yağları önerilir): Limon esansiyel yağı, büzücü, detoksifiye edici ve antiseptik olması ve enfeksiyon önleyici, dezenfektan ve mantar önleyici özelliklere sahip olmasıyla ünlüdür. Cildin temizlenmesine, arınmasına ve beslenmesine yardımcı olurken, gençleşme hissi de sağlar. Portakal esansiyel yağının mantar enfeksiyonlarını önlediği ve yaraları dezenfekte etmek için yararlı olan daha fazla bakteri üremesini engellediği bilinmektedir. Misket Limonu esansiyel yağı harici olarak uygulandığında cilt enfeksiyonları için de bir çare olabilir.