İnsan sağlığının birçok farklı yönü vardır ve her birinde sağlıklı bir yaşam sürdürmek herkes için inanılmaz derecede önemlidir. Solunum sisteminiz vücudunuzun en hayati bileşenlerinden biridir ve nefes alma ile ilgili sorunlar ortaya çıktığında, hayatınızın her alanında olumsuz bir etkisi olur ve bunun sonucunda bronşit ortaya çıkar. Diğer akciğer ve solunumla ilgili problemlerden bazıları kadar tehlikeli olmayabilir; yine de refahınız üzerinde çok dramatik bir etkisi olur. Tıp uzmanınızla konuşarak ve bir iyileşme planı hazırlayarak bronşitin üstesinden neredeyse her zaman gelinebilir.

Bronşit Nedir?

        Esasen, akciğerlerinize hava taşıyan tüplerin - bronş tüplerinizin - virüsler ve bakteriler tarafından enfekte olduğu ve bunun sonucunda da şişmeye neden olduğu bir sağlık durumudur.

Bronşit Belirtileri:

·       Ağır miktarda mukus

·       Sık öksürük

·       Göğüs tıkanıklığı

·       Nefes darlığı

·       Hırıltı

·       Tükenmişlik

·       Düşük dereceli ateşler

·       Boğaz ağrısı

 

Özellikle öksürük, bronş tüplerinin yavaş iyileşmesi nedeniyle haftalarca sürebilir. Tedavi genellikle öksürük dürtüsünü hafifletmeye, iltihabı azaltmaya ve enfeksiyonla savaşmaya odaklanır. Bu tedaviler genellikle reçeteli ilaçlar ve öksürük kesiciler içerir ve zamanla hastalık ortadan kaldırılabilir.


PORTAKAL ESANSİYEL YAĞI İLE MUTLAKA DENENMESİ GEREKEN 16 TARİF


Bronşite Yardımcı Olmanın Doğal Yolları

       Sağlık durumunuz hakkında bir tıp uzmanıyla konuşmanın önemli olduğuna hiç şüphe yok. Her şeyden önce, bronşitin gerçekten de muzdarip olduğunuz durum olduğu doğru bir şekilde belirlenmelidir. Nadir durumlarda, bronşit bazen zatürreye yol açabilir, bu nedenle bronşitle mücadele önemlidir.

Antibiyotiklere ve diğer tedavi seçeneklerine ihtiyaç duyulabilirken, doğal ilaçlar olarak uçucu yağların kullanılması, aşağıdakiler de dahil olmak üzere çok sayıda fayda sağlar:

·            Potansiyel olarak daha hızlı kurtarma süreleri

·            Nefes darlığı veya öksürük gibi semptomlarla daha kolay baş etme

·            Hastalığınıza hızlı bir şekilde rahatlama katmanın ekonomik bir yolu

·            Yağların aromaterapisinden ek sağlık yararları

 

Bronşitinizle tamamen mücadele etmek için ilaçlara güvenebilirsiniz, uçucu yağlar durumu yönetmeye yardımcı olur ve iyileşmeyi kolaylaştırabilir. Doktorunuzla konuşmak, sizin için en iyi çözümleri bulmanın ilk adımıdır.

Bronşit İçin En İyi Uçucu Yağlar

Bronşitle savaşmak için kullanılan uçucu yağlar, hastalığın semptomlarını azaltmaya odaklanacaktır. Bronşite yardımcı olabilecek birkaç uçucu yağ vardır ve bazıları diğerlerinden daha etkilidir. Bu yağlar, mukus birikimini dışarı atmaya, solunum yollarındaki iltihabı azaltmaya ve düzgün bir şekilde iyileşebilmesi için zihni ve bedeni rahatlatmaya yardımcı olur.

1.                  Çay Ağacı – Çay ağacı esansiyel yağı, güçlü antiviral ve antimikrobiyal özelliklere sahiptir. Bu, hastalığın ortaya çıkmasına neden olan virüsün engellenmesine yardımcı olabileceği anlamına gelir. Ayrıca, şişmiş hava yollarını gevşetmeye ve onları tıkayan mukusu parçalamaya yardımcı olabilecek güçlü anti-inflamatuar özelliklere sahiptir.

2.                     Okaliptüs – Okaliptüs yağı, solunum yollarındaki iltihabı azaltmaya yardımcı olur  ve ayrıca bronşit ile ilişkili semptomların yanı sıra soğuk algınlığı ve grip semptomlarının tedavisine yardımcı olur. Ayrıca balgam söktürücü özelliklere sahiptir ve mukusun dışarı atılmasını kolaylaştırır.

3.                      Limon– Limon, bronşit veya diğer solunum yolu hastalıklarını tetikleyebilecek bakterileri öldürmeye yardımcı olur. Parlak kokusu da zihni ve bedeni canlandırmaya yardımcı olur.

4.                     Lavanta – Lavanta esansiyel yağının insan sağlığına çok çeşitli faydaları vardır. Daha dinlendirici bir uyku için zihni ve bedeni gevşetmeye yardımcı olur ve solunum yollarını gevşeterek bronşite bağlı öksürükleri azaltmaya yardımcı olur.

 


KARINCA İSTİLASINA  KARŞI NANE ESANSİYEL YAĞI



Bronşite Yardımcı Olmak İçin Uçucu Yağlar Nasıl Kullanılır?

 

·            Yayılma – Uçucu yağ difüzörleri, havayı uçucu yağlardan gelen faydalı aromalarla doldurmanın en iyi yollarından biridir. Nebulizasyon difüzörünüze uygun yağdan birkaç damla ekleyin ve yağı havaya dağıtırken derin nefes alın.

·            Göğüs Masajı – Badem veya hindistancevizi yağı gibi bir taşıyıcı yağa yaklaşık 15 damla esansiyel yağ ekleyin ve yatmadan hemen önce göğsünüze sürün. Bu, daha iyi bir gece uykusunu teşvik etmeye yardımcı olur ve hava yollarını açar.

·            Buhar İnhalasyonu - Bir kase kaynar su hazırlayın ve tercih ettiğiniz uçucu yağdan 8 ila 10 damla ekleyin. Başınızın üzerine bir havlu koyun ve yüzünüzü su kabının üzerine koyun ve yavaşça derin derin nefesler alın. Havlu, buharın çok hızlı kaçmasını önlemeye yardımcı olacak ve her nefeste konsantrasyonu artırmanıza izin verecektir.

·            Aromaterapi Takıları – Aromaterapi takıları takmak, bronşit gibi hastalıklara daha ortaya çıkmadan korunmanın harika bir yoludur. Halka açık yerler genellikle mikroplarla ve zaten soğuk algınlığı ve grip bulaşmış insanlarla doludur. Önleme, bakteri ve virüslerin vücuda girmesini durdurmanın ilk adımıdır.

 

   Bu yöntemlerin her biri, uçucu yağların faydalarını solumayı kolaylaştırır ve bronşit ile ilgili semptomları azaltmanıza katkı sağlar.