Bu karışım, bir difüzörde veya uçucu yağların cilde temas etmesine izin vermeyen bir aroma madalyonunda kullanılabilir. Ciltte kullanım için, toplam karışımı 60 ml    taşıyıcı yağ ile seyreltin.

 

Güvenlik Hususları: Limon Esansiyel Yağı fototoksiktir, bu da güneş ışığına veya bronzlaşma lambalarına maruz kalmadan önce ciltte kullanıldığında şiddetli güneş yanıklarına neden olacağı anlamına gelir. Bu nedenle bu karışım seyreltilmiş olsa dahi güneşe çıkmadan veya bronzlaşma lambaları kullanmadan 12 saatten az bir süre önce vücutta veya duşta, buhar odasında veya saunada kullanılmamalıdır.

Çünkü adaçayı alkolün, ağrı kesici ilaçların veya sakinleştiricilerin etkilerini artırabilir ve/veya gerektiğinde hoş olmayan yan etkilere neden olabilir.

Alkollü içeceklerin tüketimi, ağrı kesici veya sakinleştirici kullanımından 12 saat önce veya sonra bu karışımı soluyarak veya vücuda uygulayarak kullanmayınız. Uçucu yağları, uygun şekilde eğitilmiş ve lisanslı bir sağlık uzmanının rehberliği dışında dâhili olarak tüketmeyin.

 


DEĞİŞEN RUH HALLERİ  İÇİN UÇUCU YAĞLAR İLE RAHATLAMA YÖNTEMLERİ



Güvenlik ve Karıştırma İpuçları – Sadece gerekli sayıda uçucu yağı sıkıca kapatabileceğiniz küçük bir kapta karıştırın, uçucu yağları karıştırmak için şişeyi hafifçe döndürün ve karışımın birkaç dakika (kapalı) oturmasına izin verin. Ovalamaya hazır olana kadar ağzı sıkıca kapatılmış bir şişede saklayın; Karışımın göze, mukoza zarına veya hassas dokulara zarar vermesinden kaçının.

 

·         Misk Adaçayı Esansiyel Yağı – 15 damla (Alkol, ağrı kesici veya sakinleştirici ile birlikte kullanıldığında yan etkilere neden olabilir).

 

·         Limon Esansiyel Yağı - 10 damla

 

·         Lavanta Esansiyel Yağı – 5 damla