Uçucu Yağ Difüzyonu Nedir?

Ultrasonik difüzörler, uçucu yağın en küçük bileşenlerini süper hızlı titreşimlerle havaya dağıtır. Uçucu yağ yayma, tüm aileniz için güvenli ve faydalı bir yöntemle uçucu yağların aromatik faydalarından yararlanmanızı sağlar. Bu kapsamlı difüzör kılavuzu, yağları yayma hakkında daha fazla şey öğrenmeye başlamak için harika bir yerdir!

Mumların Tehlikeleri

Çoğu mum parafin mumu ile yapılır. Parafin, petrol veya kömürün bir yan ürünüdür. Soya ve balmumuna ucuz bir alternatiftir. Parafin mumu ve sentetik kokularla yapılan yanan mumlar, formaldehit gibi uçucu organik bileşikleri (VOC'ler) havaya bırakır. 

VOC'lerde solunumla ilişkili uzun vadeli sağlık riskleri astım, alerji ve kanseri içerir. Yapay kokularla yapılan mumlar havaya zararlı kimyasallar yayar ve sonuçta iç mekân hava kalitesinin düşmesine neden olur. 


AKNELİ  CİLTLERE ÖZEL TONLAMA SPREY TARİFİ


Difüzyon ve Mumlar

Kokuyu havaya dağıtmak için hem difüzörler hem de mumlar kullanılır. Parafin mumundan yapılan mumlar, aseton, benzen ve toluen gibi bileşikleri serbest bırakır. Dolgu maddesi olmadan yapılan saf uçucu yağlar, toksin eklemeden havaya koku katacaktır. 

Tabii ki, balmumu veya soya balmumu ve uçucu yağlar gibi güvenli malzemeler kullanılarak yapılan kaliteli mumlar mevcuttur, ancak yüksek bir maliyet taşıdığı için tercih edilmezler. Bir ev yapımı mum ekonomik ve güvenli bir seçenektir. Mum kokularından ilham alan bu difüzör karışımları ile favorilerinizi kolayca yeniden yaratabilirsiniz. 

Uçucu yağları yaymanın maliyeti, bir mum satın almaktan çok daha düşüktür. Balkabağı kokulu bir mumun ortalama maliyeti yaklaşık 60 ve size 70 saatlik yanma süresi sağlıyor. 


DIY  AROMATERAPİ MASAJ YAĞI İLE KALBİNİZİ RAHATLATIN


Mum Kokularından Esinlenen 8 Difüzör Karışımı

Fırında pişen elmalı turtanın kokusundan daha güzel bir şey yoktur. Tarçın, karanfil ve bir miktar narenciye karışımından oluşan bu karışım, pastanın enfes kokusunu yeniden yaratıyor. 

 

Bu baharatlı difüzör karışımı size sonbaharla ilgili sevdiğiniz her şeyi hatırlatacak. Rahat ve rahatlatıcıdır ve nostaljik hayridler ve balkabağı yamaları hatıraları getirecektir. 

Taze pişmiş kurabiyelerin tatlı kokusu bu karışımda bulunabilir. 

 

Ylang Ylang'ın baş döndürücü kokusu sizi tropik bir ada cennetine götürecek. Portakal, Ylang Ylang ve zencefilin çarpıcı karışımıyla bir yağmur ormanında yürüyüşe çıkın. 


UÇUCU  YAĞLAR SİGARAYI BIRAKMANIZA YARDIMCI OLABİLİR!


Ormandaki heybetli ağaçlar hem rahatlatıcı hem de onarıcıdır. Sedir ağacı bu karışıma zenginlik katarken, servi ve çam, yaprak dökmeyen ağaçların keyifli kokusunu içinde barındırıyor. 

Bu karışım, yanan odun ve derinin rahatlatıcı kokularını getirir. Vetiver zengin, odunsu ve erkeksidir, karabiber ise ona bir miktar duman verir. 

 

Bu narenciye difüzör karışımıyla yazın canlı kokularını evinize getirin. Misket Limonu  , bu karışımın en iyi parçasıdır ve ona zengin ve neşeli bir görünüm kazandırır. 

İlkbaharda taze kesme çiçekler harikadır, ancak bu keyifli çiçek karışımı ile yıl boyunca tadını çıkarabilirsiniz. Yasemin ve Ylang Ylang'ın egzotik kombinasyonu, lavantanın hafif çiçeksi kokusuyla tamamlanır.