Genç Ciltler İçin Uçucu Yağlar

        Yaşlanma yavaş ama yine de garantili bir süreçtir. Uçucu yağlar, hücresel yenilenme için bir yol sağlar. Taşıyıcı yağlar, gençleşmeyi ve yeni hücrelerin yenilenmesini teşvik eden besinler ve proteinler içerir. Yağların dolaşımı uyarıcı özellikleri kanı oksijenlendirir ve bu da hücrelere enerji vererek yenilenmenin gerçekleşmesini sağlar. Bazı yağlar, cildin sıkılaşmasını teşvik eden ve cilde daha genç bir görünüm veren bitkisel hormonal özellikler içerir.

 

Hücrelerimiz yediğimiz gıdalardan ve içtiğimiz sıvılardan besin, vitamin ve mineral aldığından beslenme de aynı derecede önemlidir. Alkol, sigara, çay, kahve, şekerlemeler, çikolatalar ve rafine karbonhidratlar cildin canlılığını azalttığı ve kırışma eğilimini artırdığı için bunlardan kaçınmanız gereklidir. 

 

Önerilen uçucu yağlar: Alman (Roman) Papatyası sardunya, lavanta, neroli, limon, gül sardunya.

Olgun Ciltler İçin Uçucu Yağlar

       Cildin iç katmanlarının (dermis) büyük bir bölümünü oluşturan bağ dokusu elastikiyetini kaybettiği için cilt yaşlandıkça kırışıklıklar oluşur.

 

Yaşlanma yaşamın doğal bir parçasıdır ve kaçınılmazdır. Bununla birlikte, uçucu yağların düzenli olarak uygulanması, kırışıklıkları bir dereceye kadar azaltabilir ve aşırı kırışmanın önlenmesinde rol oynayabilir. Yağların hücre yenileyici ve gençleştirici özellikleri, bağ dokusu katmanlarında yaşlanma sürecini geciktirerek cildin pürüzsüz görünmesine yardımcı olduğu için devreye girer.


ÇIBAN TEDAVİSİ İÇİN  EVDE UYGULANABİLECEK DOĞAL SAĞLIK REHBERİ


 

Doğal gıdalarda yüksek ve rafine edilmiş ve üretilmiş gıdalarda düşük bir diyet, sağlıklı cilde katkıda bulunacaktır. Cildin elastikiyetini koruyan yaşlanma süreci, vücudun sigara, alkol, çay, kahve, uyuşturucu, kimyasallar ve diğer uyarıcılar ve kirlilikler gibi kanserojen maddelerle dolu olduğu zamana göre çok daha kademeli olabilir.

 

Önerilen uçucu yağlar: Sardunya, neroli, lavanta, limon, mür, kuşburnu, yasemin, sandal ağacı, vetiver.

Kullanma Önerileri:

         Tercih ettiğiniz uçucu yağı, seçtiğiniz bir taşıyıcı yağ ile seyreltin. Ardından cildinize sabah ve akşam masaj yaparak uygulayın.

Göz ile temasından kaçının.

Uçucu yağları kullanmadan önce herhangi bir alerjik reaksiyon göstermediğinize emin olmak için kol bölgenize yama testi uygulayın.