Gençleştirme için en iyi uçucu yağlar

Uçucu yağların harika yanı, tüm vücudunuzu, zihninizi ve ruhunuzu canlandırabilecek karışımlarda birlikte kullanılabilmeleridir. İlk olarak, Cilt, Beden, Zihin ve Ruh için bireysel 'En İyi 5 gençleştirici yağa' bakacağız. Sizi tüm alanlarda yeniden dengeye kavuşturan özel yapım, çok yönlü bir karışımı nasıl oluşturabileceğinizi görmek için sonuna kadar okuduğunuzdan emin olun...

Cilt

Elbette cilt, başlamak için en iyi yerdir çünkü öğrenmeye başladığımız 'gençleştirici' özelliklere sahip yağları anlamaya başlamamız için bir temel oluşturur. Cildimiz vücudumuzdaki en büyük organdır ve birçok şeyle ilgilenir - örneğin, koruyucu bir bariyer görevi görür ve detoksifikasyona yardımcı olur - ona genellikle verdiğimizden daha fazla kredi borçluyuz! Pek çok farklı zorlukla da acı çekebilir - iyileşme, yara izi, iltihaplanma, dehidrasyon, hassasiyet ve hatta aşırı yağlılık. Bu yüzden bazen sağlığı ve canlılığı biraz desteğe ihtiyaç duyabilir.

Cildi gençleştirmek için en iyi 5 uçucu yağ:

1.                              Günlük - olgun ciltler için en iyi yağ, kırışıklıkları ve yara izlerini dengeler, iyileştirir ve azaltır.

2.                              Lavanta - yağlı ciltler olmak üzere tüm ciltler için yatıştırıcı, besleyici, antiseptik, tonlayıcı ve canlandırıcı

3.                              Havuç Tohumu - yorgun, yaşlanan, susuz kalmış ve problemli ciltler için temizleme, tonlama

4.                             Gül - hassas, kuru ve iltihaplı ciltler ve kırık kılcal damarlar için uyarıcı, tonlama ve dengeleme

5.                             Neroli - tüm ciltler için yenileyici, elastikiyet, yara izi ve çatlaklara yardımcı olur. 

Bu yağlar, herhangi bir cilt bakım ürününün 5 ml'sine seçtiğiniz yağdan 1 damla ekleyerek cilt bakımı rutininize kolayca eklenebilir. Ayrıca yaratıcı olabilir ve bunları güzel karışımlar halinde birleştirebilirsiniz. 

ÖDEM İÇİN UÇUCU  YAĞLAR NASIL KULLANILIR?

Vücut

Vücudu gençleştirmek için en iyi 5 uçucu yağ:

1.                       Çay Ağacı - cilt enfeksiyonları, öksürük, soğuk algınlığı, göğüs enfeksiyonlarından sistit veya pamukçuka kadar enfeksiyonla savaşmak için harika bir yağdır.

2.         Zerdeçal - romatoid artrit gibi dejeneratif hastalıkların yanı sıra genel olarak eklemler için mükemmeldir.

3.                           Limon - enfeksiyona karşı korur, toksinlerden arındırır, temizler ve fiziksel yorgunlukla savaşır.

4.                     Okaliptüs - öksürük, soğuk algınlığı ve gripten sonra canlılığı geri kazandırdığı için özellikle kış aylarında faydalı olan harika bir anti-viral yağ. Aynı zamanda baş ağrısı, kas ve eklem ağrıları için çok yönlüdür.

5.                     Kafur- enfeksiyon ve hastalıklarla mücadelede yardımcı olan ve kas gerginliğini yatıştıran hoş bir temizleyici ve canlandırıcı yağ.

Bu 5 yağın sayısız fiziksel özelliği vardır ve vücudun hayati işlevlerini destekleyebilir. Tamamen vücut gençleştirici bir karışım istiyorsanız, bunları 15 ml taşıyıcı yağda (ör. Kayısı yağı) karıştırılmış üç uçucu yağdan 6 damla (toplam) oranında masaj karışımlarında deneyin.

Zihin

Elbette vücudumuz ve cildimiz yağlarla desteklense bile, zihinsel olarak dengeli hissetmiyorsak bu hiçbir şey ifade etmiyor. Hepimiz stres gibi şeylerin cildimizde görünebileceğini biliyoruz, bu yüzden uyum içinde yaşayabilmemiz için zihnimizin, bedenimizin ve ruhumuzun bütünlüğünün iyi hissetmesini isteriz.


UÇUCU YAĞLAR İÇEREN  DIY BİT ÖNLEME SPREYİ


Zihinsel-duygusal zorlukları desteklemek için en iyi 5 uçucu yağ:

1.                             Alman (Roman) Papatya - bu yağ birçok yönden onarıcıdır, huzursuzluk, öfke, kaygı ve bunalmışlık hissi için sakinleştirici, yatıştırıcı ve dengeleyicidir.

2.                    Greyfurt - güzel bir şekilde canlandırıcı yağdır, olumsuzluk zamanlarında destekler ve ayrıca stresi, gerginliği ve sinir yorgunluğunu giderir.

3.                          Nane - ferahlatıcı ve uyarıcı olan bu yağ, konsantrasyona yardımcı olur ve zihinsel yorgunluğun giderilmesine yardımcı olur.

4.                            Sardunya - canlandırıcı ve antidepresan olan bu yağ, üzüntü ve hormonal bozulma ile gelen her türlü duygu için harikadır.

5.                              Biberiye - zihinsel uyarım, hafıza ve netlik için harika bir yağ.

Yine, bu yağlardan herhangi birini tam bir 'zihin gençleştirici' karışım oluşturmak için kullanabilirsiniz. Aromaterapi difüzöründe özellikle iyi çalışırlar, bu nedenle toplam 7 damla yağı birleştirin ve bir seferde yarım saate kadar, özellikle sabahları ortama dağıtın.


GEBE KALMA,  HAMİLELİK  VE SONRASINDA UÇUCU YAĞLAR 


Ruh

Diğer unsurlardan bazıları kolayca anlaşılabilir - hepimiz zihnin ve bedenin ne olduğunu biliyoruz, ancak her zaman 'ruh' kavramıyla rezonansa girmiyoruz - ama bizim için bu bölüm gerçekten sizi geri döndüren yağları bulmakla ilgili.

Ruhu gençleştirmek için en iyi 5 uçucu yağ:

1.                        Myrrh - popüler bir spiritüel yağ, genellikle meditasyonda bilgeliğe yeniden bağlanmaya yardımcı olmak için kullanılır.

2.                Ylang Ylang - ruhani uygulamalarda popüler olan bu yağ, neşeye ve doğanın ilkel durumuna yeniden bağlanmaya yardımcı olur.

3.                     Paçuli - çok topraklayıcı olduğu söylenen bu uçucu yağ, zihinsel gevezeliği yatıştırmak ve altındaki bilgeliğe yeniden bağlanmak için iyidir.

4 .                     Sedir ağacı - dönüşümsel bir yağ olduğu söylenen sedir ağacı, ruhsal özellikleriyle bilinir.

5.                       Clary Sage - öforik bir etkiye sahip olan bu yağ, güzel bir şekilde sakinleştirici ve canlandırıcıdır.  

Bu beş yağ, yeniden bağlanmak için alan yaratmaya kesinlikle yardımcı olur ve güzel, duygulu bir spritz içinde harika olur. En sevdiğiniz 3 yağı seçin ve seçtiğiniz 100 ml Hydrolat ile 30 damla (toplam) karıştırın.