İşte Doğum Sonrası Bakım için ihtiyacınız olan 6 basit ve kolay Uçucu Yağ ve Ev Yapımı Uçucu Yağ Karışımı! Karıştırın ve seyahat çantanıza koyun.

DOĞUM SONRASI BAKIM İÇİN TEMEL YAĞLAR

Doğum Sonrası Yatıştırıcı Sprey

İhtiyacın olacak:

·                 Günlük Esansiyel Yağı  (herhangi bir gözyaşı, kırık cilt ve tahrişini iyileştirmeye yardımcı olur; ayrıca yara izini önler)

·                 Misk Adaçayı Esansiyel Yağı (etkili bir mantar önleyicidir, bölgenin yeniden tonlanmasına yardımcı olur ve ayrıca ağrı ve krampları giderir)

·                 Lavanta  Esansiyel Yağı (cildin şişmesini veya iltihaplanmasını yatıştırır, yenilenmesini destekler)

·                 Sardunya Esansiyel Yağı (kırık kılcal damarların iyileşmesine yardımcı olur, cildi iyileştirir)

·                 Küçük Sprey Şişesi  (buğulanarak uygulanması gereken ürünler için harika)

Kullanım Yöntemi

Sprey şişesini yarısına kadar cadı fındığı yağı ile doldurun, ardından her bir uçucu yağdan 5-10 damla ekleyin. Yaklaşık 4 yemek kaşığı aloe vera ekleyin ve dolana kadar cadı fındığı ile doldurmaya devam edin. Sprey şişesindeki malzemeleri bir araya getirmek için sallayın. Doğumdan sonra kullanmaya hazır olduğunuzda, buzdolabında tutmak aloe'nin "soğutma rahatlamasını" artırmaya yardımcı olur ve kullanımı daha da ferah bir hale getirir.

Başka bir kullanım, karışımı kadın pedlerini nemli olana kadar püskürterek "pasiküller" oluşturmak için kullanmak, ardından pedleri tekrar sarıp ihtiyaç duyulana kadar dondurucuda saklamaktır. Cadı fındığı, esansiyel yağlar ve serinletici etkinin birleşimi, ağrı kesici öldürücü bir kombinasyon!

Cadı fındığı şişmiş bölgede toner görevi görür. Aloe vera daha fazla şişliği ve rahatsızlığı yatıştırır ve rahatlatır. 

SAĞLIKLI VE DOĞAL  YAĞLAR İÇEREN ÇOCUK SABUNU TARİFİ


Esansiyel Yağ Ağrı kesici Rulo Şişe

İhtiyacın olacak:

·               Lavanta  Esansiyel Yağı  (Analjezik, Antiseptik, Anti-inflamatuar, Antibakteriyel, Antiparazitik ve çok daha fazlası.)

·               Köknar Esansiyel Yağı  (Gergin kaslar, ateş, titreme, öksürük ve vücudun doğal savunma sistemine yardımcı olmak için kullanılır.)

·               Hindistan Cevizi Yağı  (Hindistan Cevizi Yağı, daha küçük moleküllere parçalanır, oysa rafine edilmemiş hindistancevizi yağı değildir. Hindistan Cevizi Yağı, her zaman sıvı olması ve neredeyse sınırsız bir raf ömrüne sahip olması nedeniyle birçok insan sever.)

·               Silindir Şişe 


TRAVMA SONRASI STRES  BOZUKLUĞU (TSSB) TEDAVİSİ İÇİN UÇUCU YAĞLARIN KULLANIMI


Kullanım Yöntemi

Silindir şişeyi yaklaşık dörtte üçü uçucu kadar uçucu yağlarla doldurun ve ardından hindistancevizi yağını ekleyin. Kasılma sonrası ve ağrı için doğrudan karın bölgesine uygulamanız yeterlidir. Bunların ikisi de çok nazik yağlardır, bu nedenle bebeğiniz karnınıza dokunursa, bu yağlar bebeğin hassas cildi için çok sert olmayacaktır.

Post kasılmalar kaçınılmazdır ve genellikle her doğumdan veya sonraki hamilelikten sonra yoğunlaştıkları kabul edilir. Rahminiz son dokuz ayda büyüdü ve genişledi ve bu nedenle doğumdan sonraki 4-6 hafta boyunca normal boyutuna geri döndüğünü hissedeceksiniz. Emzirme sırasında da çoğu zaman daha yoğundur, bu nedenle bu silindiri rahatlamak için el altında bulundurun!

Uçucu Yağ Meme Kremi

İhtiyacın olacak:

·                 Baz Salve  (Hindistan Cevizi Yağı, Organik Balmumu, Sızma Organik Zeytinyağı ve E Vitamini)

·                Alman (Roman) Papatya Esansiyel Yağı 

·                Küçük boyutlarda kab

 

Kullanım Yöntemi

Baz merhemi neredeyse dolana kadar küçük bir kaba koyun, 5-10 damla esans yağı ekleyin ve iyice karıştırın. Alman (Roman) Papatya yağının duygular, sinir sistemi ve cilt üzerinde en iyi şekilde çalıştığı ve cilt üzerinde çok iyileştirici, sakinleştirici bir etkiye sahip olduğu bilinir. Bu yağ, aynı zamanda, ağrı, hassasiyet, kuruluk vb. gibi sorunların ortaya çıkabileceği emzirmenin ilk birkaç haftasında hassas meme ucu bölgesi için harika olan doğası gereği antibiyotik ve iltihap önleyicidir.

AŞK VE LİBİDO DIY  KARIŞIMI İÇİN 10 AFRODİZYAK UÇUCU YAĞ

Bebek Masaj Yağı

İhtiyacın olacak:

·               Hindistan Cevizi Yağı

·               Günlük Esansiyel Yağı 

·               Lavanta  Esansiyel Yağı 

·               Boş Uçucu Yağ Şişesi veya Damlalıklı Şişe

 

Kullanım Yöntemi

Damlalık şişesine her bir uçucu yağdan 10 damla ekleyin ve ardından hindistancevizi yağı ile doldurun. Tüm yağların iyileştirici özellikleri, bebek cildi için harika, yatıştırıcı ve sakinleştiricidir. Bebek masajı, banyo sonrası nemlendirici, bebek bezi değiştirirken göbek bağına damlatmak, bebek bezi değiştirirken bebek bezi “krem” olarak kullanmak vb. için mükemmeldir. Günlük yağı aynı zamanda çok topraklayıcı ve dengeleyici bir yağdır, bu yüzden yüzyıllardır doğum travmasından sonra kullanılmıştır.

Emek Masaj Yağı

İhtiyacın olacak:

·         30 ml                Hindistan Cevizi Yağı

·         15 Damla          Adaçayı Esansiyel Yağı

·         10 Damla          Lavanta  Esansiyel Yağı 

·         5 Damla            Ylang Ylang Esansiyel Yağı

·         Boş Uçucu Yağ Şişesi veya Damlalıklı Şişe

 

AROMATERAPİ İLE  HAMİLELİK HÜZNÜNÜ HAFİFLETİN


Kullanım Yöntemi

Damlalık şişesine uçucu yağlar ekleyin ve hindistancevizi yağı ile doldurun. Misk Adaçayı, hamilelik sırasında kaçınılması gereken bir yağdır, ancak doğum zamanı geldiğinde, bu yağ beyinde oksitosin salgılar ve kasılmaları tetiklemeye ve uyarmaya yardımcı olur. Lavanta, gerginliği ve kaygıyı hafifletmeye yardımcı olurken, Ylang Ylang yağı sakin ve canlandırıcı bir atmosfer yaratır. Doğum sırasında karnınıza ve sırtınıza sürülen bu yağların kombinasyonu, kasılmaların devam etmesini ve uyarılmasını sağlarken sizi sakinleştirmeye yardımcı olacaktır. Hatta isterseniz Lavanta veya Ylang Ylang’ı sakinleştirici diğer yağlarla değiştirebilirsiniz. 

Jet Lag Difüzör Karışımı

İhtiyacın olacak:

·                  Nane Esansiyel Yağı

·                  Greyfurt Esansiyel Yağı

·                  Lavanta Esansiyel Yağı

·                  Difüzör

Kullanım Yöntemi

Bu difüzör karışımını, bir damlalıklı şişeye her yağdan eşit damla ekleyerek veya difüzöre damlatmak için ayrı yağları yanınızda bulundurarak önceden karıştırabilirsiniz. 

Sorumluluk reddi: Bunu veya önerdiğimiz herhangi bir tedaviyi kullanmadan önce daima sağlık uzmanınıza danışın.