Tırnaklarımızın ve tırnak etlerimizin sağlığını ve görünümünü birçok faktör etkiler. Soğuk hava, tekrar tekrar el yıkama ve deterjanlara veya ev tipi temizleyicilere maruz kalma, daha kuru, daha sert ve kolayca çatlayabilen tırnakların yanı sıra gözle görülür şekilde neme aç olan pürüzlü tırnak etlerine neden olabilir. Özellikle soğuk havalarda, tırnaklar ve tırnak etleri susuz kalır, bu da soyulma ve ayrılmanın yanı sıra yıpranmış kenarlara neden olur. Tırnaklar ayrıca kış aylarında mantar ve bakteriyel enfeksiyonlara karşı daha hassastır.

Kuru ciltle mücadele ederken, insanlar genellikle cildin yüzeyini nemlendiren, ancak düzgün bir şekilde ememeyen, böylece yalnızca geçici bir rahatlama sağlayan losyonlara ve kremlere yönelirler. Kremler ve losyonlar tipik olarak bir kurutma maddesi olan alkol ve renk, doku ve kokuyu geliştirmek için birçok sentetik bileşen içerir, ancak ne yazık ki yarardan çok zarara neden olur.

İyi haber şu ki, herhangi bir toksin, kimyasal veya kurutma maddesi olmadan tırnakları ve tırnak etlerini nemlendirmek, tedavi etmek ve iyileştirmek için kullanılabilecek birçok doğal esansiyel yağ mevcuttur.


CİNSEL  İŞLEV BOZUKLUĞU İÇİN UÇUCU YAĞLAR NELERDİR?


Tırnak Eti Doğal Olarak Nasıl Yumuşatılır?

SAĞLIKLI TIRNAK ETİ İÇİN BU DOĞAL ESANSİYEL YAĞLARI SEÇİN

      Tırnak etlerini yumuşatmanın en kolay yolu, ellerinizi ve/veya ayaklarınızı birkaç dakika ılık limonlu suda bekletmek, ardından tırnak etlerine iyileştirici ve nemlendirici bir yağ uygulamak ve nazikçe masaj yapmaktır. Kütikül yağları için en iyi seçimlerimiz Jojoba ve Susam Yağlarıdır. Daha iyi bir tedavi için birkaç damla Lavanta esansiyel yağı ekleyebilirsiniz.

·             JOJOBA YAĞI

     Jojoba yağı, kuru tırnak etlerini tedavi etmek ve yumuşatmak için en iyi yağlardan biridir. Küçük moleküllere sahip tohum bazlı bir yağ (insan sebumuna benzer, cildimizin doğal olarak oluşan yağı), yoğun nemlendirme ve doğal nem için cilt tarafından kolayca emilir. E ve B vitaminleri açısından zengin olan Jojoba, tırnak yataklarındaki hasarlı kolajeni onarmaya yardımcı olur, tırnaklarınızın gücünü artırır ve sağlıklı tırnak büyümesini destekler. Aynı zamanda diğer bileşenlerin emilmesine yardımcı olur ve bu da onu tırnak bakım ürünleri için mükemmel bir taşıyıcı yağ yapar.

·             SUSAM YAĞI

      Susam yağı, tırnakları sağlıklı tutmak için tırnak etlerini ultra ve derinlemesine nemlendirir. Mineral açısından zengin olan bu yağ, cildi hasardan korumak için bir bariyer görevi gören yüksek düzeyde mineraller ve yağ asitleri ile kaplıdır. Aynı zamanda doğal olarak anti-mikrobiyal, anti-bakteriyel ve anti-mantardır, bu da onu tırnakların enfeksiyonlara daha duyarlı olduğu kış aylarında harika bir tırnak tedavisi haline getirir.   

·             LAVANTA ESANSİYEL YAĞI

      Birçok faydası olan çok yönlü bir uçucu yağ olan Lavanta, tırnakları ve tırnak etlerini güçlendirmeye yardımcı olur ve her ikisini de nemli tutar. Derinlemesine nemlendirici ve yatıştırıcıdır, bu da onu kuru, pürüzlü veya iltihaplı tırnak etleri için mükemmel bir seçim haline getirir.

 


LAVANTA  VE NANE YAĞI – BU GÜÇLÜ İKİLİNİN KEYFİNİ ÇIKARMANIN 8 YOLU




Tırnak Büyümesi Nasıl Teşvik Edilir?

SAĞLIKLI TIRNAKLAR İÇİN BU DOĞAL ESANSİYEL YAĞLARI SEÇİN

      Kütiküllerin bakımını yaptıktan sonra, tırnakları sağlıklı, güçlü tutmak ve büyümeyi teşvik etmek için tedavi etmek önemlidir. Tırnak bakımlarını güçlendirmek için en iyi seçimlerimiz Zeytin ve Tatlı Badem yağlarıdır. Birkaç damla mür esansiyel yağı da tırnaklarınızın sağlığı ve görünümü için harikalar yaratacaktır.

·       ZEYTİNYAĞI

      Zeytinyağı son derece nemlendirici ve iyileştirici bir yağdır ve cilt tarafından kolayca emilir, bu da onu tırnak ve kütikül bakımı için mükemmel bir seçim haline getirir. E vitamini açısından zengin zeytinyağı, kalsiyum emilimine yardımcı olur, kemik mineralizasyonunu ve kireçlenme sürecini iyileştirerek tırnakların daha hızlı uzamasına yardımcı olur. Ayrıca kırılgan tırnakları güçlendirir, tırnak etlerini yumuşatır, sarkık tırnakları önlemeye yardımcı olur ve kırılmayı önlemek için tırnak esnekliğini artırır.

·            TATLI BADEM YAĞI

      Badem yağı, tırnak sağlığının doğal olarak yenilenmesine yardımcı olur. Esansiyel antioksidanlar, Omega 6 ve 9 yağ asitleri ve E, A, B1, B2 ve B6 vitaminleri bakımından zengin olan Badem yağı, tırnakları soyulma, çatlama, kuruluk ve kırılmaya karşı koruyan zengin besinlerle kaplar. Koruma sağlamaya ek olarak, birkaç damla Tatlı Badem Yağı, tırnak etlerinizi pürüzsüzleştirir ve tırnaklarınıza gözle görülür bir parlaklık verir.

·             MÜR ESANSİYEL YAĞI

      Mür yağının tırnakların büyümesine yardımcı olan en iyi uçucu yağlardan biri olduğu bilinmektedir. Mür, nemlendirici özelliği ile tırnakların kırılmasını ve incelmesini önler. Ayrıca tırnakların büyümesi ve sağlıklı bir ortam oluşturmak için tırnak etlerini nemli tutar. Mür tırnakları güçlendirir ve daha yumuşak tırnakların büyümesini destekler.

 


ÇOCUKLAR  İÇİN ÖKSÜRÜK VE TIKANIKLIK ÖNLEYİCİ KARIŞIM TARİFİ



Uçucu Yağlar Tırnakları ve Tırnak Etlerini Mantar Enfeksiyonlarından Nasıl Korur?

BU MANTAR ÖNLEYİCİ UÇUCU YAĞLARI SEÇİN

      Kış aylarında mantar enfeksiyonları (özellikle ayak tırnağı mantarı) riskiniz arttığından, tırnak ve kütikül yağınıza bu mantar önleyici esansiyel yağlardan birkaç damla eklemeyi deneyin. Uçucu yağlar, tırnaklarınızı enfeksiyondan koruyacak ve ayrıca mevcut enfeksiyonları ve semptomlarını tedavi etmeye yardımcı olacaktır.

·             ÇAY AĞACI ESANSİYEL YAĞI

      Çay ağacı yağı, mantarı önleyebilen ve hasarlı veya rengi bozulmuş tırnakları onarmaya ve güçlendirmeye yardımcı olan güçlü bir antiseptiktir.

·             KEKİK ESANSİYEL YAĞI

      Kekik yağı, tırnakları ve tırnak etlerini sağlıklı tutmak için ideal olan mantar, iltihap ve bakteri önleyici özelliklere sahiptir.

·             KARANFİL ESANSİYEL YAĞI

      Karanfil yağı, mantar enfeksiyonlarını iyileştirmeye yardımcı olan ve tırnakları veya tırnak etlerini enfeksiyondan koruyan bir mantar önleyici yağdır.

       Tırnakları ve tırnak etlerini sağlıklı tutmak, doğru malzemeleri kullanırken kolay olabilir. Kendi yağ karışımınızı yaparken, sağlığınıza zararlı olabilecek toksinlerden ve katkı maddelerinden kaçınmak için terapötik sınıf doğal yağlar kullandığınızdan emin olun.